Salată de legume cu lobodă
Cea mai potrivită mâncare pentru anotimpul cald este o salată răcoritoare și hrănitoare. Se prepară foarte simplu și este destul de versatilă, adică putem pune orice legume dorim. Trebuie doar să avem tot timpul în vedere să conțină și o sursă de proteină pentru a fi sățioasă. În cazul de față am pus boabele de năut care completează salata perfect.
Frunzele de lobodă au beneficii uimitoare pentru organism. Conțin fibre, vitamine ( C și K), calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor și seleniu. În plus, sunt bogate în antioxidanți, iar dacă le consumăm crude au efect diuretic și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Specialiștii consideră că consumată regulat, loboda poate preveni anumite tipuri de boli cronice.
Frunzele tinere de lobodă au un gust aromat, fresh care se potrivește de minune cu legumele proaspete. Din ingredientele de mai jos vom obține două porții de salată răcoritoare.
INGREDIENTE:
- o legătură mare de lobodă
- 1 morcov
- 1 avocado
- 200 g năut fiert
- 150 g porumb fiert
- 1 ardei gras
- 2 cepe verzi
- ulei de măsline
- oțet balsamic
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm și tăiem toate legumele: avocado și ardeiul cuburi, morcovul îl dăm prin răzătoare, ceapa și frunzele de lobodă le tocăm.
2. Adăugăm boabele de năut și de porumb.
3. Asezonăm cu un pic de ulei de măsline, oțet balsamic și sare după gust!
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: