Clătite mic dejun

Clătite mic dejun

Cine ar refuza o porție de clătite pufoase și aromate la micul dejun? Cu siguranță nu mulți dintre noi și cu atât mai puțin cei mici.

Dar din păcate clătitele clasice nu sunt deloc proteice, deci nu țin de foame. Nu sunt foarte hrănitoare și prin urmare nu sunt cea mai bună alegere pentru prima masă a zilei. Dar ce părere ați avea dacă v-aș spune că le putem face să fie?

Simplu: 100 g de fulgi de ovăz conțin 12 g de proteine, 9 g de fibre, minerale și vitamine. În plus putem adăuga semințe de in sau de cânepă și fructe proaspete. Se prepară ușor, sunt consistente și foarte gustoase.

Din ingredientele de mai jos ies 7 clătite. Iată cum le pregătim:

 

INGREDIENTE:

  • 140 ml aquafaba
  • 100 g fulgi de ovăz
  • 150 g făină
  • 300 ml apă minerală
  • 1 lingură îndulcitor
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1/2 linguriță turmeric
  • esență de vanilie

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm aquafaba cu mixerul până se formează o spumă. Adăugăm îndulcitor (eu am pus sirop de agave), o lingură esență de vanilie, turmeric, bicarbonat și amestecăm din nou cu mixerul.

2. Râșnim ovăzul până obținem o făină fină pe care o turnăm peste amestecum lichid.

3. Completăm cu apă minerală, făină, un praf de sare și amestecăm foarte bine până obținem acea textură pe care trebuie să o aibă amestecul de clătite. Dacă e mai gros mai punem puțină apă, iar dacă e prea lichid, puțină făină.

4. Încingem tigaia foarte bine. Puteți verifica ținând palma deasupra tigăii, este suficient de încinsă în momentul în care simțiți căldura puternică în palmă. Punem foarte puțin ulei și îl întindem cu un șervețel pe toată suprafața. În acest fel surplusul de ulei va rămâne pe șervețel și clătitele nu vor ieși uleioase. Punem din nou tigaia pe foc și o lăsăm câteva secunde până se strânge uleiul în mijloc.

5. Turnăm câte un polonic din compoziția de clătite și o întindem pe toată suprafața tigăii. Coacem clătita pe ambele părți. Procedăm la fel până terminăm compoziția. Nu mai punem ulei decât dacă se prind clătitele de tigaie. Dacă folosiți o tigaie antiaderentă nu va mai fi nevoie. Vom ține clătitele acoperite până le servim pentru a rămâne fragede.

 

6. Umplem clătitele cu dulceață, ciocolată sau fructe.

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețetă simplă de plătite vegane/ de post

Clătite americane

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *