Minestrone

Minestrone

Supa Minestrone este o rețetă italiană foarte populară și iubită. Cum este această rețetă diferită, sau particulară de supele sau ciorbele noastre? Prin simplu fapt că este mai densă, o supă mai consistentă și hrănitoate. Rețeta este foarte simplă și versatilă, de obicei se prepară cu legume de sezon și se adaugă paste.

De altfel nu există o rețetă originală pentru că ea diferă în funcție de sezon și de zona în care se gătește. În principiu este o supă de legume foarte bogată, cu cât punem mai multe legume cu atât vom avea mai multe arome și supa va fi mai gustoasă.

Din ingredientele de mai jos vor ieși patru porții de supă minestrone. Iată cum o preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 1 ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 felie de țelină
  • 2 roșii mari
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof mare
  • 150 g năut fiert
  • 50 g fideluțe/ paste
  • 1 foaie de dafin
  • oregano
  • pătrunjel verde
  • zeamă de lămâie
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm și tocăm ceapa, cățelul de usturoi, morcovii, țelina și le călim două minute cu o lingură de ulei de măsline.

2. Adăugăm roșiile curățate de pieliță și tocate, boabele de năut fierte, dovlecelul și cartoful (curățate și tăiate cuburi). Acoperim cu apă, punem un capac și lăsăm legumele să fiarbă.

3. Când sunt legumele fierte adăugăm fideluțele/ pastele și mai fierbem supa cât avem indicat pe ambalajul de la paste.

4. Punem sare  și zeamă de lămâie după gust și un pic de oregano. Mai lăsăm supa 2-3 minute să dea în clocot, oprim focul și presărăm pătrunjel verde deasupra.

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Ciorbă de cartofi cu lobodă

Supă de legume



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *