Păstăi cu smântână de caju și mărar
Cât de bune sunt mâncărurile din păstăi proaspete … indiderent cum dorim să le preparăm.De data aceasta am ales o rețetă de păstăi cu sos de smântână, aromate cu mărar verde și usturoi și bineînțeles cu mămăliguță caldă. O rețetă foarte simplă, cu doar câteva ingrediente, dar deosebit de gustoasă.
Puteți alege orice alt tip de smântână, eu am preferat-o pe cea din caju pentru că îmi place la gust și pentru că preparând-o eu îi pot controla consistența. O lăsăm un pic mai groasă și astfel obținem sosul dens.
Din ingredientele de mai jos ies patru porții de păstăi cu smântână de caju și mărar:
INGREDIENTE:
- 1 kg păstăi
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă uscată
- 100 g caju*
- 1 linguriță amidon
- o legătură mărar verde
- sare, piper
* Cumpărați caju la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm păstăile, le tăiem capetele și dacă sunt prea lungi le rupem în două. Păstăile tinere nu au ațe și sunt mult mai ușor de curățat.
2. Umplem o oală cu apă și o punem la fiert. Când începe să fiarbă apa punem 1/4 linguriță sare și păstăile curățate. Le fiergem acoperite cu un capac aproximativ 15 min.
3. Separat hidratăm boabele de caju 30 minute în apă fierbinte. Strecurăm apa (nu o aruncăm), punem un pic de zeamă de lămâie și sare și le dăm la blender. Punem câte puțin din apa în care au stat la hidratat și amestecăm până obținem o pastă densă precum smântâna.
4. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt și trei căței de usturoi pe care îi dăm prin presă. Le călim 1 minut cu o lingură de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare.
5. Punem păstăile strecurate de apă și o ceașcă din apa în care au fiert peste ceapă. Le acoperim și le lăsăm să dea în clocot. Gustăm păstăile și dacă nu sunt fierte mai completăm cu apă (din apa în care au fiert), le acoperim și le lăsăm să fiarbă.
6. Adăugăm smântâna din caju, o legătură de pătrunjel tocat mărunt și al 4-lea cățel de usturoi dat prin presă. Amidonul îl dizolvăm în jumătate de ceașcă de apă fierbinte și îl turnăm peste păstăi. Mai lăsăm câteva minute până se îngroașă sosul și potrivim de sare și piper.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie:
Mâncare de mazăre cu fasole păstăi