Pate de avocado cu mazăre

Pate de avocado cu mazăre

Voi ce idei de mic dejun mai aveți?

Pățesc foarte des să mă satur de rețetele zilnice și să caut ceva nou. Și atunci deschid frigiderul și mă apuc să inventez rețete.

Această cremă de avocado cu mazăre este minunată pentru micul dejun. Punem deasupra legume mărunțite și câteva semințe pentru un aspect apetisant, dar și pentru nutrienți.

De asemenea este potrivită și pentru un platou de aperitive, întinsă pe crochete sau felii de pâine. Culoarea vie și atractivă și amestecul de arome vă vor încânta cu siguranță papilele gustatite.

Iată cât de simplu și ușor o preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 1 avocado
  • 100 g mazăre fiartă
  • ceapă verde
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de caju sau miez de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
  • mărar/ pătrunjel verde
  • busuioc verde sau uscat
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm avocado și punem pulpa în robotul de bucătărie. O stropim cu un pic de zeamă de lămâie pentru că avocado oxidează foarte repede.

2. Apăugăm și restul ingredientelor: mazărea, 1 ceapă verde, un cățel de usturoi, caju, mărar sau pătrunjel verde (sau de ambele), câteva frunze de busuioc verde, sare și mixăm.

3. Amestecăm până obținem o pastă cremoasă, iar dacă este prea groasă putem pune câte o lingură de apă. Evităm să punem ulei pentru că atât avocado, cât și boabele de caju sau miezul de floarea soarelui conțin grăsimi. Dacă nu aveți robot de bucătărie puteți folosi și un mixer vertical. Gustăm și verificăm dacă mai trebuie zeamă de lămâie sau sare.

4. Întindem crema de avocado cu mazăre pe felii de pâine de casă și le ornăm cu legume după cum dorim și avem poftă. Deasupra presărăm câteva semințe de in și de susan.

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Toast cu avocado, năut și ciuperci

Cremă de tofu cu avocado

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *