Rulouri de dovlecei cu tofu în sos de roșii

Rulouri de dovlecei cu tofu în sos de roșii

Rulouri de dovlecei cu tofu în sos de roșii!

Am primit mai mulți dovlecei de grădină și am profitat din plin de ei.

Pe cât de grea și sofisticată pare această mâncare la prima vedere, pe atât de ușor este de pregătit. Pregătim sosul de roșii la robot în câteva minute. Secretul pentru a obține un sos aromat este în roșii. Trebuie să folosim roșii cât mai coapte indiferent dacă alegem să punem roșii proaspete sau la conservă.

Dovleceii îi feliem ori cu un cuțit, ori cu curățătorul de legume, cum îi vine fiecăruia mai ușor. Și mai departe îi rulăm foarte simplu și îi coacem.

 

INGREDIENTE:

  • 1 dovlecel mare sau 2 mai mici
  • cremă de tofu
  • 400 g roșii
  • 1 lingură de bulion
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/4 ceapă uscată
  • 2 căței de usturoi
  • 7-8 frunze de busuioc sau uscat
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugăm în robotul de bucătărie roșiile decojite împreună cu bulionul, ceapa, cățeii de usturoi, ulei, frunzele de busuioc, sare și piper. Amestecăm până obținem un sos cu textură mai groasă.

 

2. Curățăm dovleceii de coajă și îi feliem cât mai subțire. Dacă dovlecelul e prea mare îl tăiem în două și apoi îl feliem.

3. Pregătim crema de tofu după această rețetă.

4. Turnăm sosul de roșii într-o tavă, iar apoi luam câte o felie de dovlecel, întindem pe ea cremă de tofu și o rulăm. Nu vă faceți griji dacă feliile sunt pe alocuri mai groase și se rup când le rulați. Așezăm rulourile unul lângă altul în sosul de roșii. Când terminăm dăm tava la cuptor (preîncălzit la 200 g) pentru 40 min.

Serviți rulourile de dovlecei alături de o garnitură după cum aveți poftă. Eu am făcut un orez simplu care s-a combinat perfect cu gustul aromat al sosului de roșii. La fel de bine merg și cu cartofi condimentați la abur.

Poftă bună!

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Conopidă gratinată

Lasagna vegană

 

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *