Parizer de migdale
Nu am fost niciodată mare fan parizer, asta până am descoperit această variantă cu migdale. Este foarte gustos și aromat și surprinzător aduce foarte mult la gust cu binecunoscutul parizer. Are un gust ușor și este minunat pentru sandwich-uri sau pentru platouri de aperitive.
Se prepară foarte simplu, trebuie doar să respectăm cantitățile de mai jos (mai exact cantitatea de apă și cea de Agar Agar) și să fierbem amestecul de Agar până se îngroașă destul de tare. În rest putem modifica sau îmbunătăți rețeta după gust. De asemenea, putem pune ardei sau salată verde tocate foarte mărunt. Sau dacă obișnuiți să mâncați mai picant, puteți pune mai multă pastă de ardei iute.
INGREDIENTE:
- 100 g migdale*
- 300 ml apă
- 15 g drojdie inactivă
- 1/3 ceapă uscată
- 1 cățel de usturoi
- 15 g ulei
- 5 ml suc de lămâie
- 15 g pastă de ardei iute
- 5 g Agar Agar**
- un vârf de cuțit cimbru
- un vârf de cuțit boia afumată
- sare, piper
*Cumpără migdale la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
** Cumperă agar agar de pe Verlin.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Acoperim migdalele cu apă și le lăsăm să se hidrateze 8-12 ore.
2. Strecurăm apa și curățăm mijdalele de coajă.
3. Punem toate ingredientele în blender (mai puțin Agar Agar-ul) și doar jumătate din cantitatea de apă. Mixăm până obținem o pastă cremoasă.
4. Restul de apă îl amestecăm cu Agar Agar și îl ținem pe foc până se îngroașă, amestecând des.
5. Adăugăm amestecul de Agar în blender și mixăm din nou.
6. Folosim o formă de minim 800 ml, cu pereți flexibili cu gâtul lat care să ne permită să scoatem parizerul ușor. O dăm cu o picătură de ulei pe care o întindem pe toată suprafața. Turnăm amestecul de parizer, acoperim forma cu un capac sau cu folie alimentară, să nu permită aerului să intre. Lăsăm parizerul la frigider peste noapte. Dimineață îl scoatem din formă, îl feliem și îl servim.
Poftă bună!