Brioșe de banane (fără gluten)

Brioșele sunt unele dintre cele mai simple deserturi pe care le putem face. Și le putem personaliza după cum avem poftă. Puteți pune în plus stafide, fructe mărunțite, sau chiar ciocolată de menaj mărunțită.
Aceaste brioșe cu banane pot fi servite ca desert sau gustare, dar sunt minunate și la micul dejul alături de un pahar de lapte integral sau ceai. Nu conțin gluten, deci pot fi consumate și de persoanele intolerante.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 16 brioșe. Iată cum le preparăm:
INGREDIENTE:
- 150 g făină de ovăz (fulgi de ovăz râșniți)
- 50 g făină de cocos (fulgi de cocos râșniți)
- 2 banane mari
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță praf de copt
- 30 ml ulei de cocos
- 120 ml lapte de cocos
- 50 g îndulcitor
- 2 linguri oțet de mere
- 1 lingură esență de vanilie
- 1/4 linguriță cardamon
- un praf de sare
- o mână de caju (sau nuci)
MOD DE PREPARARE:
1. Râșnim pe rând fulgii de ovăz și de cocos și amestecăm făina. Adăugăm bicarbonat, praf de copt, cardamon și sare.
2. Blenduim bananele sau le pasăm cu o furculiță și le adăugăm peste amestecul de făină.
3. Separat amestecăm ingredientele lichide: laptele, uleiul, îndulcitorul (eu am folosit sirop de agave), oțet, esența de vanilie. Turnăm și amestecul lichid în compoziția de brioșe și amestecăm foarte bine.
4. Punem și nucile sau caju mărunțite .
5. Turnăm compoziția în formele pentru brioșe (pe care le-am tapetat cu puțin ulei de cocos). Acoperim cam 3/4 din fiecare formă și le decorăm cu fulgi de ovăz și caju mărunțit. Dăm brioșele la cuptor (preîncălzit la 180 grade) pentru aproximativ 25 minute.
Lăsăm brioșele să se răcească și le servim cu drag!
Încearcă și alte rețete de brioșe: