Supă cremă de dovlecei cu mazăre și crutoane din năut copt

Supă cremă de dovlecei cu mazăre și crutoane din năut copt

Mai profităm de legumele gustoase și aromate, cât ne mai ajută vremea. Desigur că putem prepara această rețetă în orice perioadă a anului, nu vom obține iarna același gust pentru că nu nu mai au legumele același gust, dar tot merită.

Supa cremă este o mâncare cu dificultate redusă, în schimb extrem de hrănitoare și în cazul de față și sățioasă. În plus, are un nivel scăzut de calorii, hidratează și este asimilată ușor de către organism.

 

INGREDIENTE:

  • 2 dovlecei mari
  • 200 g mazăre fiartă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă uscată
  • țelină
  • 1 ardei gras
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • pătrunjel
  • semințe de susan*
  • sare, piper

Pentru crutoane:

  • 200 g năut fier

* Cumpără semințe de susan la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm și tăiem toate legumele cuburi. Nu prea contează cum le tăiem pentru că oricum le vom blendui, așa că nu trebuie să ne chinuim.

2. Punem legumele într-o oală, adăugăm apă cât să le acopere, 1 lingură ulei de măsline și 1 linguriță rasă de sare. Acoperim cu un capac și lăsăm legumele să fiarbă la foc mic.

3. Când sunt fierte toate legumele le pasăm cu un blender vertical până obținem o pastă fină. Dacă este nevoie mai diluam supa cu apă fierbinte până obținem consistența supei-cremă.

4. Adăugăm și condimentele: sare (dacă mai este nevoie) și piper după gust și cei doi căței de usturoi dați prin presă. Punem din nou oala pe foc și o lăsăm câteva minute cât să dea în clocot. Stingem focul și presărăm semințe de susan și pătrunjel tocat mătunt.

5. Punem năutul fiert într-o tigaie, presărăm foarte puțin ulei de măsline, sare, usturoi granulat, busuioc și oregano. Coacem boabele până se rumenesc având grijă să amestecăm des.

Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Supă cremă de roșii

Supă cremă de cartofi dulci



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *