Spaghete cu ciuperci în sos alb

Pastele sunt printre cele mai simple și ușoare rețete pe care le putem pregăti. Iată de ce trebuie să ținem cont pentru a obține cele mai gustoase și aromate paste:
- calitatea pastelor – pastele calitative nu trebuie să conțină decât făină și apă și nu trebuie să se lipesc între ele la fierbere;
- trebuie să ținem cont de timpul de fierbere indicat pe ambalaj – așa cum spun italienii „al dente”;
- la fiergere trebuie să aibă suficientă apă ( cam 1l apă la 100 g paste), se adaugă pastele doar atunci când apa fierbe și apoi se fierb la foc mediu.
- adăugăm sare la fierbere pentru a da gust pastelor. Nu se adaugă ulei!
- strecurăm pastele imediat după fierbere și le consumăm proaspete;
- încercăm să preparăm sosul din legume și verdețuri cât mai proaspete și aromate
- în cazul de față folosim ciuperci proaspete (sunt mult mai gustoase decât cele conservate).
Dacă ținem cont de aceste reguli de bază vom găti cele mai bune paste, indiferent de rețeta pe care o alegem.
Din ingredientele de mai jos obținem două porții de spaghete cu ciuperci în sos alb!
INGREDIENTE:
- 200 g spaghete integrale
- 50 g caju
- 200 g ciuperci champignon
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov (opțional)
- 20 g muguri de pin (sau nuci)
- oregano
- busuioc
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, mai puțin 5 minute (eu am avut timp total de fierbere 11 minute și le-am lăsat 6 minute).
2. Hidratăm boabele de caju 30 minute în apă fierbinte. Strecurăm apa, le amestecăm cu un pic de zeamă de lămâie și sare și le dăm la blender. Punem câte puțină apă și amestecăm până obținem o pastă densă precum smântâna.
3. Punem într-o tigaie adâncă o lingură de ulei de măsline și cățeii de usturoi dați prin presă. Adăugăm ciupercile curățate și feliate și morcovul pe care l-am curățat și l-am tăiat fâșii subțiri cu curățătorul de cartofi. Când s-au înmuiat ciupercile turnăm smântâna de caju și mugurii de pin și mai lăsăm sosul 2-3.
4. Adăugăm pastele strecurate de apă, oregano, busuioc, sare. Amestecăm și mai lăsăm pastele 5 minute să își amestece gusturile. Le putem servi cu parmezan de la Parmeggio presărat deasupra și extra busuioc.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie:
Spaghetti cu ciuperci, leurdă și pesto