Cele mai pufoase cornuri cu ciocolată

Cele mai pufoase cornuri cu ciocolată

Cornuri cu ciocolată, un desert minunat atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Noi ne-am îndrăgostit imediat de ele pentru că au cel mai pufos aluat și se fac foarte ușor.

Din ingredientele de mai jos vor ieși 24 de cornuri de dimensiune medie (cam 13 cm). Dacă vreți să vă iasă de dimensiuni mai mari va trebui să împărțiți aluatul in două bucăți, din care să întindeți doar două foi (în loc de trei).

 

INGREDIENTE:

  • 10 g drojdie uscată
  • 125 ml apă
  • 200 g făină
  • 25 ml ulei de cocos (sau de care aveți)
  • 1 lingură sirop de agave
  • 1 lingură de zahăr
  • un vârf de cuțit de turmeric (opțional)
  • un praf de sare
  • cremă de ciocolată

 

MOD DE PREPARARE:

1. Preparăm o maia amestecând drojdia cu 1 lingură de zahăr, 1 lingură de făină și apa călduță. O acoperim și o lăsăm la loc cald 15 minute. În acest timp ea trebuie să crească și să își dubleze volumul.

2. Separat amestecăm făina cu pudra de turmeric și praful de sare. (Punem un pic de turmeric pentru că îi dă aluatului o culoarea gălbuie.) Turnăm amestecul peste maia, adăugăm și uleiul de cocos și siropul de agave. Amestecăm aluatul, îl punem pe blatul dat cu făină și îl frământăm 10 minute (Nu mai adăugăm făină). După care îl lăsăm să crească 40 de minute (acoperit).

3. Scoatem din nou aluatul pe blatul dat cu făină, îl mai frământăm puțin și îl împărțim în trei bucăți pe care le mai lăsăm să crească cam 15 minute.

4. Întindem cu sucitorul câte o bucată de aluat și încercăm să formăm o foaie rotundă cât mai subțire. Veți observa că aluatul este foarte elastic și nu se rupe.

5. Împărțim foaia în 8, punem pe fiecare câte un pic de cremă de ciocolată și rulăm fiecare corn cât mai strâns. Am folosit o cremă de ciocolată cumpărată din Carrefour de la raionul Bio.

Cremă de ciocolata Carrefour

6. Așezăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm să crească 20 minute. După care le dăm la cuptor (preîncălzit la 180 g) pentru aproximativ 15 minute, sau până se rumenesc uniform.

Le lăsăm să se răcească și le servim cu drag!

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Poale-n brâu cu tofu și stafide

Melci cu miez de nucă

Melci aromați cu nucă2 thoughts on “Cele mai pufoase cornuri cu ciocolată”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *