Maioneză vegană din tahini
Cea mai rapidă maioneză vegană pe care o putem prepara este cea din tahini (pastă de susan). Avem nevoie de puține ingrediente, se prepară ușor și are aspect și gust asemănător cu maioneza clasică. Este ideală atunci când nu avem mult timp la dispoziție pentru gătit.
Iar dacă punem un cățel de usturoi dat prin presă în maioneză vom obține un sos minunat de gustor, potrivit pentru garnituri de cartofi.
INGREDIENTE:
- 1 lingură de tahini
- zeamă de lămâie
- 1 linguriță muștar
- un vârf de cuțit de turmeric
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm pasta tahini cu zeamă de lămâie.
2. Adăugăm câte puțină apă și amestecăm până obținem o pastă cremoasă, cum e maioneza. Punem și un vârf de cuțit de turmeric (care îi va da o culoare galbenă), o linguriță de muștar și sare după gust.
Încearcă și: