Fursecuri cu ovăz și ciocolată

Dacă vă plac prăjiturile acelea crocante, dulci, ușor caramelizate, atunci trebuie să încercați această rețetă de fursecuri cu ovăz și ciocolată. Sunt incredibil de bune și se prepară foarte ușor. Nu trebuie să crească, de aceea nu punem nici bicarbonat și nici praf de copt. Nu se usucă, nu se înmoaie…asta în cazul în care rezistă și nu se termină în prima oră.
Dacă nu sunteți fani ciocolată puteți pune în schimb fructe confiate, sau chiar fructe din dulceață.
Din ingredientele de mai jos au ieșit 16 fursecuri. Iată cum le pregătim:
INGREDIENTE:
- 130 g ovăz
- 30 g făină de ovăz
- 50 g făină integrală
- 2 linguri semințe de in (Flax egg)
- 30 g unt vegan
- 2 linguri ulei de cocos
- 3 linguri sirop de arțar
- 1 lingură esență de vanilie
- nuci/caju/alune
- ciocolată menaj
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm ingredientele solide – fulgii de ovăz, făina de ovăz (obținută prin râșnirea fulgilor de ovăz) și făina integrală.
2. Separat amestecăm untul vegan cu uleiul de cocos, siropul de arțar, esență de vanilie și semințele de in (le hidratăm 20 minute în apă fierbinte și le râșnim până obținem o pastă gelatinoasă). Putem folosi un mixer vertical să omogenizăm amestecul.
3. Turnăm cel de-al doilea amestec peste ingredientele solide. Mai punem ciocolată și miez de nucă (sau alune, sau caju) mărunțite.
4. Luăm câte o lingură din compoziție și formăm fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dăm la cuptor (preîncălzit la 175 grade) pentru aproximativ 15 minute.
Lăsăm fursecurile să se răcească și le servim cu drag!