Tartă de dovleac
Happy halloween!
Chiar dacă nu este sărbătoarea noastră, asta nu înseamnă că nu putem să ne bucura de ea și să încercăm o rețetă nouă.
Pentru cei mici asta este una dintre cele mai distractive perioade din an și cu siguranță vor fi entuziasmați să ajute la prepararea tartei de dovleac, iar apoi se vor bucura de gustul ei.
Se prepară mai ușor decât pare și este foarte bună! Are crusta crocantă și fragedă în același timp, iar umplutura este cremoasă și aromată.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 4 linguri unt de arahide
- 30 g unt vegan/ sau ulei de cocos
- 12-13 linguri apă rece
- 1 lingurp zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- sare (1/2 linguriță)
Pentru umplutură:
- 450 g piure de dovleac
- 180 ml lapte vegetal
- 1 lingură esență de vanilie
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 30 g amidon
- 35 g îndulcitor
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță cardamon
- 1/2 linguriță ghimbir măcinat
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul, și sarea. Adăugăm untul de arahide, untul vegan și 10 linguri apă foarte rece. Începem să frământăm aluatul și dacă trebuie mai punem câte o lingură de apă. Eu am pus în total 13 linguri, dar asta poate să difere în funcție de tipul de făină pe care îl folosim. Trebuie să obținem un aluat sfărâmicios, nelipicios. Îl punem la frigider cât preparăm umplutura de dovleac.
2. Curățăm dovleacul de coajă, îl mărunțim și îl punem în blender. Adăugăm și restul ingredientelor și mixăm până obținem un piure fin.
3. Separăm aluatul în două, iar din prima bucată întindem o foaie rotundă pe care o transferăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm).
4. Turnăm umplutura deasupra și nivelăm cu o spatulă.
5. Întindem și a doua foaie pe care o decupăm cum dorim cu ajutorul unui cuțit. O așefăm și pe aceasta peste umplutura de dovleac. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 180 g) pentru 1 oră. Dacă observați că începe să se rumenească prea tare deasupra, scoateți tarta, o acoperiți și o lăsați să se coacă în continuare acoperită.
Lăsăm tarta să se răcească și o servim cu drag!
Rețete din aceeași categorie: