Supă cremă de praz cu linte

Supa cremă de praz cu linte, o supă aromată, gustoasă și sățioasă. Dacă îndrăgiți supele cremă la fel de mult ca mine, atunci trebuie să încercați această variantă.
Dacă vă gândiți la acest preparat ca fiind unul tradițional oltenesc, să știți că nu este așa. Am creat această supă după gustul și preferințele mele. Mai exact am combinat prazul cu linte verde pentru a face mâncarea mai sățioasă și am adăugat usturoi verde și ardei iute pentru un plus de aromă și un gust ușor iute.
Putem servi supa cremă de praz cu codițe de ceapă verde, sau cu felii ardei iute (dacă vă plac mâncărurile mai picante).
INGREDIENTE:
- 3 buc praz
- usturoi verde (o mână) sau 1 cățel
- 1 rădăcină păstârnac
- 100 g linte verde*
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 ardei iute
- sare, piper
* Cumpără linte verde la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm și tăiem toate legumele cuburi. Nu prea contează cum le tăiem pentru că oricum le vom blendui, așa că nu trebuie să ne chinuim.
2. Punem legumele într-o oală (mai puțin lintea), adăugăm apă cât să le acopere, usturoi verde, sau un cățel de usturoi dat prin presă, 1 lingură ulei de măsline și 1 linguriță rasă de sare. Acoperim cu un capac și lăsăm legumele să fiarbă la foc mic.
3. Lintea o spălăm în una, două ape și o fierbem separat. Când este fiartă o strecurăm și o adăugăm peste supa de praz.
4. Când sunt fierte toate legumele le pasăm cu un blender vertical până obținem o pastă fină. Dacă este nevoie mai diluam supa cu apă fierbinte până obținem consistența supei-cremă.
5. Adăugăm și condimentele: sare (dacă mai este nevoie) și piper după gust. Punem din nou oala pe foc și o lăsăm câteva minute cât să dea în clocot. Stingem focul și presărăm mărar verde, tocat mătunt.
Atât pentru decor, dar și pentru un plus de aromă, putem servi supa cremă de praz cu câteva codițe de ceapă verde tăiate rondele, sau felii de ardei iute.
Rețete din aceeași categorie:
Supă cremă de dovlecei cu mazăre și crutoane din năut copt