Budincă cu fructe

Un desert foarte simplu format din trei budinci delicioase, fiecare cu aromă și gust diferit. Unde mai pui că este un desert hrănitor, fără aditivi și coloranți, fără zahăr și fără gluten, doar cu produse naturale.
- Fulgii de ovăz conțin proteine (17 g/100 g) și fibre (10 g/100 g), vitaminele B1, B5 și E, magneziu, fosforu, cupru, fieru și zincu.
- Semințele chia sunt bogate în calciu, fosfor, acizi grași Omega 3 și Omega 6, fibre și antioxidanți;
- Pudra Matcha este un superaliment bogat în oxidanți care stimulează metabolismul, arde grăsimile și are efect detoxifiant.
Dacă doriți puteți prepara budinca de cacao și cea de chia la temperatura camerei, iar crema de banane o puteți face ca o înghețată. Este minunată combinația!
INGREDIENTE:
- 80 g fulgi de ovăz
- 2 linguri de chia
- lapte integral
- 1 banană
- sirop de agave (sau ce îndulcitor preferați)
- 1 linguriță cacao
- 2 lingurițe pudră macha
- 1 lingură zeamă de lămâie
- scorțișoară
- nuci/ migdale/ alune
- esență de vanilie
- fructe: cireșe/ căpșuni/ fragi, etc.
MOD DE PREPARARE:
1. Pentru prima budincă: vom râșni 50 g de fulgi de ovăz, peste care adăugăm 1 linguriță de cacao, îndulcitor (după gust), 1/2 linguriță scorțișoară și lapte. Sfărâmăm câteva migdale și le punem în budincă. Trebuie să obținem o cremă foarte groasă pe care o lăsăm deoparte. Ovăzul trebuie să se înmoaie, iar dacă e necesar la final mai adăugăm puțin lapte.
2. Pentru a 2-a budincă: Pisăm o banană mare și o amestecăm cu 30 g de ovăz. Dacă este prea gros amestecul mai putem pune puțin lapte. Dacă doriți puteți face această cremă ca o înghețată…eu așa am făcut. Feliem banana și o punem la congelator câteva ore, iar apoi o blenduim și o amestecăm cu restul ingredientelor. În această budincă vom mărunți câteva fructe, în funcție de ce avem (eu am pus câteva cireșe de la congelator).
3. Pentru a 3-a budincă: Acoperim cele două linguri de semințe chia cu lapte fierbinte și le lăsăm la hidratat 30 minute (dacă mai trebuie pe parcurs mai adăugăm lapte). După acest timp adăugăm cele două lingurițe de macha, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură îndulcitor și 1 lingură esență de vanilie. Gustăm și potrivim gustul, dacă mai trebuie mai punem îndulcitor sau zeamă de lămâie.
4. Iar acum nu trebuie decât să așezăm cremele: folosim 2 forme/ pahare mai mari și punem mai întâi crema de cacao și o nivelăm cu o lingură. Deasupra punem budinca de banane cu extra cireșe mărunțite așezate pe marginea formei. Iar a 3-a cremă este cea de chia cu macha. Deasupra ornăm cu sirop de ciocolată, fructe și scorțișoară.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: