Cartofi la cuptor cu smântână și mărar

Cartofi la cuptor cu smântână și mărar

Cartofi la cuptor cu smântână și mărar – o rețetă veche, știută de toate gospodinele. Dar v-ați gândit vreodată că acest fel de mâncare se poate prepara foarte ușor vegan (de post)? Foarte simplu, cu o smântânică vegană din caju sau o cutie de Vegan Organic Cooking Cream de la K-Take it Veggie și mult parmezan de la Parveggio. Eu am vrut să îi adaug și un gust ușor afumat, care se potrivește de minune cu sosul de smântână.

Astfel obținem o mâncare foarte gustoasă și aromată, dar și sățioasă.

Ingredientele de mai jos sunt pentru două porții:

 

INGREDIENTE:

  • 6 cartofi medii
  • 180 g tofu natur
  • 150 g smântână de caju
  • 200 g năut fiert
  • 20 g unt vegan
  • 2-3 căței de usturoi
  • mărar verde
  • boia afumată
  • sos de soia
  • parmezan Parveggio (opțional)
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1.Spălăm cartofii și îi fierbem cu tot cu coajă, în apă cu sare, acoperiți cu un capac.

2. Pregătim smântâna de caju după această rețetă. Sau puteți folosi o cutie de Vegan Organic Cooking Cream de la K-Take it Veggie.

3. Tăiem tofu cuburi și îl asezonăm cu o lingură de zeamă de lămâie, o lingură de sos de soia, o linguriță de boia afumată, sare și piper și amestecăm.

4. La fel procedăm și cu boabele de năut fierte, le asezonăm cu o lingură de sos de soia, o linguriță de boia afumată, sare și piper. Punem într-o tavă cuburile de tofu și năutul și le coacem la cuptor.

5. Când sunt fierți cartofii strecurăm apa, îi lăsăm să se răcească, îi curățăm de coajă și îi tăiem cuburi.

6. Transferăm cartofii într-o tavă. Preparăm un dressing din smântâna de caju, cățeii de usturoi dați prin presă, o legătură de mărar verde tocat mărunt, untul vegan topit, parmezan Parveggio și sare. Turnăm sosul peste cartofi și amestecăm.

7. Adăugăm și năutul și cuburile de tofu și amestecăm.

 

8. Acoperim tava cu un capac și o dăm la cuptor (preîncălzit la 200 grade) pentru 30 minute. Apoi scoatem capacul, dăm cuptorul la 180 grade și lăsăm cartofii să se rumenească, aproximativ 15 minute.

Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Cartofi striviți cu cremă de tofu

Legume la cuptor

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *