Ardei umpluți cu spanac, năut și orez

Ardei umpluți cu spanac, năut și orez

Fie că e o ocazie specială, sau pur și simplu ai poftă de ardei umpluți, trebuie neapărat să încerci această rețetă.

Ardeii umpluți cu spanac, năut și orez se prepară ușor și sunt deosebit de gustoși și aromați. Combinația de legume se potrivește minunat cu năutul ușor afumat și gustul intens al condimentelor. Nouă ne plac ardeii cu mămăliguță caldă și smântânică de caju, o bunătate!

Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 8 ardei umpluți, dar depinde foarte mult de cât sunt de mari ardeii. Iată cum îi preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 8 ardei medii
  • 200 g orez brun
  • 2 cepe uscate
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 250 g spanac
  • 1 ardei roșu
  • 200 g năut fiert
  • 100 g bulion
  • pătrunjel verde
  • 1 ardei iute
  • 1/2 linguriță curcumă
  • 1/2 linguriță coriandru
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță boia afumată
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm ardeii și le scoatem cotorul, îi curățăm de semințe și îi lăsăm să se usuce. Nu aruncăm cotoarele, le curățăm și pe acestea, le tăiem codițele și le păstrăm pentru că vom închide ardeii cu ele după ce îi umplem.

2. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și cățeii de usturoi și le călim 2 minute într-o lingură de ulei de măsline. Adăugăm morcovul dat prin răzătoare, spanacul, ardeiul roșu și ardeiul iute (sau 1/2 linguriță de pastă de ardei iute) tocate mărunt, jumătate din cantitatea de bulion (50 g). Călim legumele la foc mic până se înmoaie.

3. Spălăm orezul și îl punem peste legume împreună cu o cană de apă (dacă mai trebuie mai completăm pe parcurs). Adăugăm și condimentele: curcumă, cimbru, coriandru, sare și piper. Acoperim cu un capac și lăsăm legumele să fiarbă la foc mic, având grijă să amestecăm des.

4. Între timp pregătim năutul (care este deja fiert) – îl punem într-o tigaie, îl stropim cu un pic de ulei de măsline, sare și o linguriță de boia afumată. și îl coacem la foc mic.

5. Când este fiert și orezul adăugăm pătrunjel tocat mărunt și boabele de năut coapte.

6. Umplem cu o lingură fiecare ardel cu amestecul făcut, îi închidem fiecare cu cotorul lui și îi așezăm într-o tavă, în picioare, cu capacul în sus. După ce terminăm de pus ardeii, amestecăm 50 g bulion cu apă fierbinte, cimbru, 2 foi de dafin și sare și turnăm peste ardei. Acoperim tava și o dăm la cuptor (preîncălzit), la 200 grade pentru 30 de minute, după care dăm temperatura la 180 grade, înlăturăm capacul și lăsăm ardeii să se rumenească cam 15 minute.

Servim ardeii umpluți cu mămăliguță caldă. Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Ardei umpluți cu ciuperci, linte și hrișcă

Ruladă de ciuperci cu linte

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *