Pate de linte

Pate de linte

Pateul de linte verde poate fi atât o gustare rapidă, cât și un aperitiv minunat. Se prepară ușor și are textură și gust foarte apropiate de pateul clasic, cu arome intense de miez de nucă și cimbru.

 

 

INGREDIENTE:

  • 100 g linte verde
  • 50 g țelină
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură tahini
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură oțet
  • miezu de la o nucă
  • cimbru
  • sare, piper

* Cumpără linte roșie la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm boabele de linte și le fierbem împreună cu țelina curățată, în apă cu sare. Când sunt fierte le strecurăm și le lăsăm deoparte câteva minute să se răcească. Nu aruncăm apa.

2. Punem în robotul de bucătărie cățelul de usturoi, tahini, miezul de nucă, adăugăm și lintea și țelina și mixăm. Turnăm câte puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie și oțet și completăm cu condimente: un pic de cimbru uscat, sare și piper după gust. Pentru a subția amestecul și pentru a obține consistența unui pateu mai punem câte puțin din apa în care a fiert lintea. În felul acesta evităm uleiul în favoarea apei care este deja aromată și plină de vitamine. După gust mai puteți pune puțină zeamă de lămâie sau oțet.

Servim pateul de linte întins pe pâine proastătă de casă, sau lipii.

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Pate picant de năut și măsline

Pate de țelină și ciuperci

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *