Negresă cu banane și miez de nucă

Negresă cu banane și miez de nucă

Câte pofte, atâtea rețete!

Ce te faci când îți e poftă de o prăjitură pufoasă cu cacao, cu mullttt miez de nucă…și un pic de ciocolată…ce să îi faci, nu te pui cu poftele. ? Dacă doriți puteți pune în aluat și fructe din dulceață, sau chiar bucăți de ciocolată.

O prăjitură foarte gustoasă și ușor de preparat, potrivită pentru oricând ai poftă de dulce. Conține puțin ulei și nu are nevoie de o cantitate mare de îndulcitor deoarece se îndulcește natural din banane. Compoziția din miez de nucă este crocantă și aromată și se potrivește minunat cu prăjitura pufoasă.

 

 

INGREDIENTE:

Pentru negresă:

  • 250 g făină grâu
  • 70 g făină de ovăz (din fulgi de ovăz)
  • 2 linguri cacao sau praf de roșcove
  • 1 plic praf de copt
  • 180 ml lapte vegetal
  • 2 banane (300 g de pulpă)
  • 50 ml ulei
  • 25 ml sirop de agave *
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Pentru compoziția de nucă:

  • 250 g miez de nucă
  • 60 ml lapte vegetal
  • 30 g sirop de agave
  • 1 lingură esență de rom
  • 30-40 g ciocolată menaj

* Cumpără Sirop de agave la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm ingredientele solide: făina de grâu cu făina de ovăz (pe care o obținem din fulgi de ovăz dați prin râșniță), cacao, praf de copt și scorțișoară.

2. Separat pisăm bananele cu o furculiță, adăugăm siropul de agave, laptele și uleiul și amestecăm. Turnăm acest amestec peste cel solid și amestecăm din nou. Puteți gusta compoziția să verificați dacă e destul de dulce, în funcție de gustul fiecăruia. Turnăm amestecul de negresă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (Am folosit o tavă cu dimensiuni 20X33).

3. Dăm miezul de nucă prin râșniță, sau îl mărunțim la robot. Adăugăm și restul ingredientelor: laptele, siropul de agave și esența de rom și amestecăm foarte bine. Compoziția opținută o vom întinde cât mai uniform peste negresă. Iar deasupra punem ciocolată rasă. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 180 grade) pentru aproximativ 35 minute. Lăsăm negresa să se răcească iar apoi o tăiem și o servim.

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Chec rotund cu portocale și ciocolată

Brioșe cu ciocolată

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *