Lasagna vegană

Lasagna vegană
Lasagna vegană cu ciuperci și tocată de la Verdino :
 
Mereu lasagna este binevenită, ca o masă de răsfăț pentru întreaga familie, un alint culinar, o combinație de arome minunate care ne încântă gusturile. ??

 

Pentru această rețetă trebuie să ne rezervăm aproximativ 1h și 20 de minute pentru preparare și 30 de minute pentru coacere. Trebuie preparată cu răbdare și grijă. Nu supraîncărcați lasagna cu prea mult sos, fiecare strat trebuie întins uniform și subțire.

Am folosit un vas ceramic de dimensiuni 31X19 cm și au ieșit 4 porții de lasagna vegană.

 

 

INGREDIENTE:

  • 210 g foi de lasagna
  • 300 g ciuperci
  • 200 g tocată de la Verdino
  • 150 g suc de roșii
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 g tofu afumat
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • sare, piper

Pentru sos Bechamel:

  • 350 ml lapte de soia
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 linguri făină
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Într-o tigaie încăpătoare călim cu o lingură de ulei de măsline ceapa tocată mărunt împreună cu cățeii de usturoi dați prin presă. O lăsăm 1-2 minute, apoi adăugăm ciupercile spălate bine și tăiate felii. Acoperim cu un capac și le călim la foc mic până se înmoaie. Adăugăm tocata de la Verdino, sucul de roșii și 100 ml apă. Condimentăm cu sare, piper și boia de ardei afumată, acoperim cu un capac și fierbem amestecul până scade zeama complet.

2. Dacă ați ales foi de lasagna care trebuie fierte le punem la fiert în apă cu sare, în funcție de timpul indicat pe ambalaj. Trebuie să amestecăm din când în când pentru a nu le lăsa să se lipească între ele, cu grijă să nu le rupem. Când sunt gata le strecurăm și le lăsăm câteva minute să se răcească. Aveți și opțiunea foilor care nu necesită fierbere și care sunt mult mai ușor de folosit.

3. Pentru a face sosul bechamel: amestecăm făina cu uleiul de măsline la foc mic, adăugăm laptele și amestecăm până se formează o cremă groasă. Când e gata potrivim de sare și lăsăm să se răcească.

Pornim cuptorul la 220 g, cu ventilație.

4. Punem pe fundul vasului un strat de sos bechamel, deasupra întindem un rând de foi de lasagna, punem din nou bechamel pe toată suprafața foilor, tapetăm cu brânză tofu dată prin răzătoarea mare și completăm cu un strat din amestecul de ciuperci. Repetăm operațiunea până terminăm toate ingredientele. Am pus patru rânduri de foi, dar aici depinde de dimensiunea vasului pe care îl folosim.

5. Peste ultimul strat de foi de lasagna întindem tot sosul bechamel rămas, iar deasupra cu tofu rămas. Dăm tava la cuptor pentru 30 min.Cu 10 minute înainte de a fi gata punem câteva roșii cherry feliate deasupra și opțional presărăm parmezan vegan (eu folosesc parmezan Parveggio).

Lăsăm lasagna să se răcească minim 10 min înainte de a o tăia.

Poftă bună!

 

 

Încearcă și:

Lasagna vegană cu linte și ciuperci

Lasagna cu vinete și linte

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *