Pate de năut cu conopidă și avocado
Pate de năut cu conopidă și avocado – o cremă tartinabilă atât de gustoasă și atât de hrănitoare, potrivită atât pentru micul dejun, cât și pentru o gustare rapidă de-a lungul zilei. Fie că îl preferați cu pâine proaspătă de casă, sau crochete integrale, pateul de năut se prepară foarte simplu și repede și este pur și simplu delicios.
Opțional puteți pune drojdie inactivă sau semințe de orice fel, măsline, pătrunjel verde, sau orice poftă aveți.
INGREDIENTE:
- 250 g năut fiert
- 1 avocado
- 100 g conopidă
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- busuioc uscat
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Năutul trebuie să fie fiert (se lasă la înmuiat peste noapte, dimineața schimbăm apa și îl punem la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie să îndepărtăm spuma. Când e gata, scurgem apa și îl lăsăm să se răcească).
2. Fierbem și buchețelele de conopidă în apă cu sare.
3. Punem în robotul de bucătărie boabele de năut fiert, conopida, pulpa de la un avocado, cățelul de usturoi, cam o lingură de zeamă de lămâie, 1-2 linguri de ulei de măsline și sare după gust. Mixăm până obținem o pastă cremoasă pe care o ornăm cu câteva picături de ulei de măsline și bucuioc uscat.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: