Cușcuș cu ovăz și lapte

Cușcuș cu ovăz și lapte

Cușcuș-ul este o pastă făinoasă obținută din grâu dur și are o mulțime de beneficii pentru organism. Conține multe vitamine (B1, B2, B5, B6, B9), minerale (potasiu, fosfor, zinc, fier, cupru și mangan) și fibre. Are un conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu.

În plus este foarte ușor de gătit. Nu necesită fierbere, doar turnăm lapte fierbinte peste el și îl lăsăm 10 minute să se înmoaie. Eu l-am amestecat cu fulgi de ovăz și semințe de in pentru o cantitate mai mare de fibre. De aici îl puteți combina după pofta inimii cu fructe, nuci, siropuri sau unt de arahide.

Din ingredientele de mai jos veți obține o porție de cușcuș cu ovăz și lapte. Iată cum îl preparăm:

 

 

INGREDIENTE:

  • 200 ml lapte integral
  • 50 g cușcuș
  • 30 g fulgi de ovăz
  • miez de nucă
  • semințe de in*
  • curmale
  • opțional: 1 linguriță de sirop de arțar

* Cumpără semințe de in la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm cușcuș-ul cu fulgii de ovăz și semințe de in și turnăm deasupra lapte fierbinte. Acoperim castronul și lăsăm 10-15 minute să se ufle cușcuș-ul și să se înmoaie ovăzul și semințele.

2. Adăugăm curmalele mărunțite, miez de nucă și sirop de arțar, dacă vreți să îl îndulciți mai tare. Pentru decor, dar și pentru gust am ras deasupra o pătrățică de ciocolată amăruie.

Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Cereale integrale cu lapte și Matcha

Orez cu lapte

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *