Brioșe din făină de năut

Brioșe din făină de năut

Brioșe din făină de năut cu legume – sunt minunate pentru micul dejun, sau pentru o gustare. Se prepară ușor și repede și nu conțin gluten. Sunt pufoase, gustoase și nutritive.

Rețeta este foarte versatilă, trebuie să reținem raportul făină de năut – apă minerală (apa minerală face compoziția mai pufoasă, față de apa simplă), în rest putem pune orice condimente și orice legume dorim. Dacă nu aveți sare neagră puteți pune și sare normală, eu o prefer pe aceasta pentru că are dă gust de ou.

Din ingredientele de mai jos am făcut 12 brioșe. Am folosit forme din silicon, care nu trebuie unse cu absolut nimic, brioșele nu se vor prinde. Iată cum le preparăm:

 

 

INGREDIENTE:

  • 200 g făină de năut
  • 1 linguriță usturoi praf
  • 1/2 linguriță sare neagră
  • 1/2 linguriță busuioc
  • ceapă
  • ardei roșu
  • măsline
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • apă minerală

 

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecăm făina de năut cu usturoiul praf, sarea neagră, busuiocul și praful de copt. Deasupra turnăm 1 lingură de ulei de măsline și aproximativ 300 ml apă minerală, amestecăm energic și lăsăm deoparte pentru minim 30 de minute. Cantitatea de apă diferă în funcție de cât de multe legume vom pune mai departe. Amestecul trebuie să fie asemănător cu cel de clătite. Dar dacă după cele 30 de minute considerăm că e prea gros, sau prea lichid, mai putem adăuga câte puțină apă minerală, sau făină de năut.

2. Tocăm legumele și le adăugăm în amestecul pentru brioșe. Împărțim compoziția în forme de brioșe și le dăm la cuptor (preîncălzit la 190 de grade) pentru 20 – 25 de minute. Când încep brioșele să se rumenească facem testul cu scobitoarea, iar dacă scobitoarea iese curată brioșele noastre sunt gata. Le lăsăm să se răcească complet înainte de a le consuma, iar dacă rămân pe a doua zi sunt foarte bune.

Poftă bună!

Recomandări de unde poți cumpăra Făină de năut la cele mai bune prețuri:

 

Rețete din aceeași categorie:

Brioșe cu dovlecel și morcov

Plăcințele cu tofu și spanac

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *