Paste cu tofu și smântână din caju la cuptor
Paste cu tofu și smântână din caju la cuptor – Împătimiții de paste care știu că niciodată nu avem prea multe rețete de paste, cu siguranță vor iubi acest preparat. Se prepară atât de ușor, cu puține ingrediente și sunt atât de gustoase și aromate.
Din ingredientele de mai jos vom prepara două porții de paste gratinate la cuptor cu crustă ușor crocantă și cremoase la interior. Iată cum le preparăm:
INGREDIENTE:
- 150 g paste integrale
- 50 g caju*
- 180 g tofu natur
- 2 căței de usturoi
- busuioc proaspăt sau uscat
- sare
* Cumpărați caju la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem pastele în apă cu sare în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj (mai puțin cu 3 minute).
2. Între timp preparăm o smântână din boabele de caju. Am lăsat boabele la hidratat 4 ore, sau 30 min în apă opărită, sau le fierbem pur și simplu 10-12 min. După care le strecurăm de apă, le transferăm într-un blender, adăugăm zeamă de lămâie, 1 lingură de drojdie inactivă (opțional), sare și 75 ml de apă. Mixăm până obținem o cremă asemănătoare la gust și textură cu smântâna.
3. Dăm tofu prin răzătoarea mare, îl amestecăm cu cățeii de usturoi dați prin presă, smântâna din caju, busuioc și sare. Adăugăm pastele strecurate de apă, amestecăm bine și transferăm amestecul într-un vas termorezistent. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 180 de grade) pentru 15-20 de minute. La final am presărat peste ele parmezan de la Parveggio și frunze de busuioc tocate.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: