Musaca de cartofi cu ciuperci și linte

Musaca de cartofi cu ciuperci și linte

Acest tip de musaca vine din bucătăria grecească (în straturi), dar și la noi este foarte cunoscută și des preparată, în feluri variate. Este un preparat destul de versatil, în funcție de pofte și gusturi putem pune ce ingrediente dorim.

Noi preferăm aceasă variantă de musaca de cartofi cu linte, ciuperci și făină de năut. Este foarte gustoasă și aromată, ideală pentru un răsfăț de weekend. Nu este foarte greu de preparat, iar rezultatul este cu adevărat desăvârșit.

 

 

INGREDIENTE:

  • 500 g cartofi
  • 350 g ciuperci
  • 1 ardei roșu
  • 100 g făină de năut**
  • 1 ceapă uscată
  • 3 căței de usturoi
  • 200 g linte verde*
  • 500 g suc de roșii
  • 1 linguriță sare neagră***
  • 1/2 linguriță turmeric
  • pătrunjel verde
  • cimbru
  • piper

 

* Cumpără linte verde la cel mai bun preț de pe  Vegis.ro

** Cumpără făină de năut de pe DrMax.ro

*** Cumpără sare neagră de pe MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm făina de năut cu sarea neagră și turmeric și turnăm aproximativ 150 ml apă minerală, amestecăm energic și lăsăm deoparte pentru minim 30 de minute. Amestecul trebuie să fie asemănător cu cel de clătite. Dar dacă după cele 30 de minute considerăm că e prea gros, sau prea lichid, mai putem adăuga câte puțină apă minerală, sau făină de năut.

2. Spălăm lintea și o fierbem în apă cu sare.

3. Curățăm cartofii și îi împărțim astfel: trei cartofi medii îi feliem, îi stropim cu un pic de ulei de măsline, cimbru și sare și îi coacem la cuptor la 180 de grade (trebuie să avem destule felii pentru primul strat). Restul îi tăiem cubulețe și îi fierbem în apă cu sare. Când sunt fierți îi facem piure, în funcție de preferințe putem adăuga un pic de unt vegan, sau lapte și sare.

4. Cutățăm ceapa și cățeii de usturoi, le tocăm mărunt și le călim 2-3 minute cu o lingură de ulei. Adăugăm ciupercile feliate, ardeiul tocat și lintea fiartă. Când ciupercile sunt fierte punem sucul de roșii, condimentăm cu sare și piper și mai lăsăm câteva minute să fiarbă la foc mic, acoperit cu un capac. La final punem pătrunjel verde tocat mărunt.

5. Într-un vas termorezistent punem un strat de felii de cartofi copți, iar peste ei turnăm toată compoziția de ciuperci cu linte. Deasupra punem compoziția de făină de năut și o nivelăm uniform, iar ultimul strat va fi cel de piure. Coacem musacaua la 180 de grade aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Musaca de cartofi cu soia boabe

Musaca de cartofi

Lasagna cu ciuperci și linte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *