Mâncare de mazăre cu cartofi dulci

Mâncare de mazăre cu cartofi dulci

Cât de bună e mâncarea de mazăre? Eu una aș putea să mănânc în fiecare zi că nu m-aș sătura. Dar ați încercat vreodată să gătiți mazărea cu cartofi dulci? Este pur și simplu delicioasă, are gust ușor dulceag, în același timp ușor picant și foarte aromat. Trebuie să o încercați!

În plus, este foarte ușor de preparat și este ideală pentru masa de prânz prânz.

Din ingredientele de mai jos ies două porții. Iată cum o preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 350 g mazăre
  • 1 cartof dulce
  • 1 morcov
  • 80 g bulion
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 20 g țelină
  • 1 ardei gras
  • 1/2 linguriță pastă ardei iute
  • sare, piper
  • mărar verde

 

MOD DE PREPARARE:

1. Tocăm ceapa și cățelul de usturoi cât mai mărunt și le prăjim 2 minute cu o lingură de ulei. Adăugăm morcovul, ardeiul și țelina tocate  și o ceașcă de apă fierbinte, acoperim cu un capac și lăsăm 7-10 min, la foc mic.

2. Adăugăm mazărea și cartoful dulce tăiat cuburi. Punem sare, iar dacă este nevoie mai completăm cu apă, acoperim din nou și lăsăm să fiarbă.

3. Când au fiert toate legumele, adăugăm bulionul și pasta de ardei iute. În acest moment nu mai acoperim oala pentru că vrem să scadă zeama. Eu o las să fiarbă până scade zeama aproape de tot, dar fiecare o poate face după consistența pe care o preferă.

4. Gustăm mâncarea și verificăm dacă mai trebuie sare sau piper, dacă dorim să fie mai picantă mai punem 1/2 linguriță pastă de ardei iute. Stingem focul și presărăm mărar verde tocat mărunt.

Servim mâncarea de mazăre și cartofi dulci cu castraveciori murați și gogonele!

 

 

 

 

 

Încearcă și alte rețete cu mazăre:

Mazăre cu broccoli în sos alb

 

Mâncare de mazăre cu linte verde și cartofi

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *