Chiftele de orez cu mazăre
Încă o rețetă de chiftele, de data aceasta cu orez și mazăre. Pentru că sunt foarte gustoase, se fac ușor, nu necesită mult timp și sunt minunate alături de o garnitură de legume sote, sau un simplu piure de cartofi.
Din ingredientele de mai jos ies 16 chiftele, rotunde, destul de măricele. Eu le-am împărțit exact în două porții.
Le puteți coace la cuptor, la air fryer sau în tigaie, cum preferați.
INGREDIENTE:
- 230 g orez integral
- 150 mazăre verde
- 1 ceapă roșie
- 80 g tofu natur
- ceapă verde
- pătrunjel verde
- 1 lingură drojdie inactivă (opțional)
- 1/2 linguriță coriandru
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1.Fierbem orezul în apă cu sare.
2. Separat fierbem mazărea (dacă folosiți mazăre uscată), dacă aveți mazăre congelată nu e nevoie să o mai fierbeți.
3. Punem în robotul de bucătărie ceapa roșie și tofu și mixăm. Adăugăm orezul strecurat de apă, mazărea, 1-2 cepe verzi cu tot cu codițe și pătrunjel verde. Vom amesteca ușor, la viteză mică și vom încerca doar să sfărâmăm ingredientele din urmă, nu să le facem pastă. Când este gata compoziția punem și drojdia inactivă, coriandru, sare și piper după gust și amestecăm cu o lingură.
4. Formăm chiftelele, le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor (preîncălzit la 180 grade) pentru aproximativ 30 de minute, sau până încep să se rumenească.
Servim chiftelele de orez cu mazăre alături de o garnitură de legume sote. Poftă bună!
Încearcă și: