Mâncare de linte cu quinoa și ardei copți

Mâncare de linte cu quinoa și ardei copți

Mâncarea de linte cu quinoa și ardei copți face parte din categoria rețetelor rapide, perfecte pentru un prânz grăbit la mijlocul săptămânii. Pe cât de simplă este această mâncare, pe atât e de gustoasă și nutritivă.

Atât lintea, cât și quinoa sunt surse foarte bune de proteine, vitamine, minerale și fibre. De altfel conțin proteine mai bune, mai ușor de digerat decât cele din carne. Ambele sunt considerate surse de proteine complete deoarece conțin toți aminoacizii necesari organismului (lintea – 9 aminoacizi, quinoa – 11).

Astfel, mâncarea noastă este sățioasă, ușor de digerat și foarte bună. Din ingredientele de mai jos ies două porții!

 

INGREDIENTE:

  • 100 g linte verde*
  • 50 g quinoa neagră**
  • 500 g de ardei copți
  • 1 ceapă
  • 2 caței de usturoi
  • 150 ml suc de roșii
  • 30 g bulion
  • 1/2 linguriță pastă de ardei iute
  • pătrunjel verde
  • 1/2 linguriță coriandru
  • sare, piper

* Cumpără linte verde la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

** Cumpără quinoa neagră de pe Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Ardeii îi spălăm, îi uscăm și îi coacem exact ca pe vinete: pe grătar, în cuptor, sau direct la focul de la aragaz. Fiecare alege varianta cu care s-a obișnuit și care îi este mai comodă. Coacem ardeii pe toate părțile, îi scoatem într-un castron, îi dăm cu sare, îi acoperim și îi lăsăm să se răcească. În felul acesta îi vom curăța mai ușor.

2. Spălăm quinoa și lintea în câteva ape și le punem la fiert împreună în apă cu sare.

3. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și o călim 2 minute împreună cu cei doi căței de usturoi datți prin presă, cu o lingură de ulei. Adăugăm lintea și quinoa strecurate de apă și ardeii curățați și tăiați fâșii.

4. Punem și restul ingredientelor: sucul de roșii, bulionul, pasta de ardei și condimentele: coriandru, sare și piper după gust. Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă, având grijă să amestecăm des.

5. Când sunt fierte legumele stingem focul și punem pătrunjel verde tocat mărunt. Servim mâncarea de linte cu quinoa și ardei copți cu mămăliguță caldă.

Poftă bună!

 

 

 

Încearcă și:

Tocăniță de ceapă cu linte roșie

Mâncare indiană de spanac cu năut și hrișcă

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *