Pască vegană fără aluat

Pască vegană fără aluat

Pasca fără aluat este foarte ușor de preparat, dar foarte gustoasă. Pentru cei care se feresc să facă aluat, dar și din motive precum lipsa timpului, această pască este perfectă. Pur și simplu amestecăm ingredientele și coacem pasca, e atât de simplu. Nu există riscul să nu crească, sau să iasă prea tare aluatul. Este fragedă și aromată ca o prăjitură.

În plus, această pască este și dietetică și proteică. Așa că cei care au grijă să nu pună kilograme în plus în această perioadă pot alege liniștiți această variantă.

 

 

INGREDIENTE:

  • 720 g tofu natur
  • 400 ml apă de la năut (aquafaba)
  • 50 g zahăr
  • 30 g unt vegan
  • 40 g sirop de agave
  • 70 g griș
  • 70 g amidon
  • 100 g stafide
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingură esență vanilie
  • 1 linguriță turmeric

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm apa de la năut (aquafaba) cu 1-2 linguri de zeamă de lămâie și o batem cu mixerul până obținem o spumă consistentă ca cea de bezele, ca în imagine.

2. Separat amestecăm în robotul de bucătărie tofu cu untul vegan, zahărul, sirupul de agave, esența de vanilie și turmeric.

3. Turnăm crema de tofu obținută peste spuma de aquafaba și amestecăm. Adăugăm și amidonul și grișul și amestecăm bine. La final punem și stafidele. În acest moment puteți gusta compoziția să vedeți dacă e suficient de dulce, dacă nu mai puteți adăuga zahăr sau sirop, după preferință.

4. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o mai ornăm cu câteva stafide. Eu am folosit o tavă rotundă cu diametru de 28 cm . Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 170 de grade) pentru 40-45 de micute, având grijă să o verificăm să nu se rumenească prea tare deasupra. După ce o scoatem din cuptor o lăsăm să se răcească bine minim 3-4 ore.

Poftă bună!

 

 

Vezi și:

Pască vegană cu tofu

 

Pască cu ciocolată

 

 

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *