Omletă vegană fresh pentru mic dejun
Cum sună… o omletă fresh pentru mic dejun umplută cu castravete, feta, ceapă verde și pătrunjel? Pentru mine este rețeta pentru un mic dejun delicios. Și dacă începi dimineața așa cu siguranță va fi o zi reușită!
Este atât de simplu! Din ingredientele de mai jos vom prepara două porții de mic dejun:
INGREDIENTE:
- 100 g făină de năut
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță sare neagră (kala namak)
- 1-2 castraveți
- telemea vegană, sau tofu
- ceapă verde
- pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
1. Acoperim făina de năut cu apă minerală, adăugăm turmericul și sarea neagră. Amestecăm și o lăsăm deoparte minim 30 minute. Ulterior dacă va mai fi nevoie vom mai completa cu un pic de apă, trebuie să obținem o pastă asemănătoare cu aluatul de clătite.
2. Dăm castraveții prin răzătoate și tocăm ceapa verde și pătrunjelul. Dăm și brânza prin răzătoare sau o tăiem cubulețe. Eu am folosit Greek white de la Violife pentru că seamănă foarte bine la gust cu feta. Merge și Vegan Chese de la Verdino sau tofu Inedit.
3. Punem câte un polonic din compoziția pentru omletă, o întindem uniform și o coacem pe ambele părți.
4. După ce s-a copt, punem pe jumătate din omletă castravete, brânză vegană, ceapă verde și pătrunjel și o împăturim. O putem presa ușor cu spatula să se lipească. Repetăm procedura și cu a doua omletă.
Poftă bună!
Recomandări de unde poți cumpăra Făină de năut la cele mai bune prețuri:
Încearcă și:
Frigănele de post/ Pâine cu ou (vegan)