Tăiței chinezești cu legume

Tăiței chinezești cu legume

Tăiței chinezești cu legume – nu știu de ce multe persoane evită să pregătească acasă mâncare chinezească. Nu e deloc greu de preparat și iese foarte bună. Într-adevăr trebuie cumpărate câteva ingrediente specifice bucătăriei asiatice, dar unele pot fi înlocuite.

  • Tăițeii trebuie să fie chinezești din orez, altfel nu vom obține gustul și textura potrivită.
  • Sosul de soia este foarte important și contribuie în mare parte la gustul mâncării, dar o dată cumpărat se poate folosi la mai multe rețete.
  • Uleiul de susan sau de cocos se poate înlocui cu un ulei de nuci, sau chiar de măsline.
  • Ghimbirul poate fi rădăcină sau praf, eu prefer rădăcina pentru că are un gust mult mai intens și este foarte benefic pentru organism.
  • Semințele de susan cred că le avem cam tot timpul în casă.
  • Oțetul de orez poate fi înlocuit cu un oțet clasic.

Și uite așa aducem bucătăria chinezească la noi acasă. O combinaţie armonioasă de culori, arome şi forme menite să ne încânte simțurile, toate strânse într-o farfurie.

Din ingredientele de mai jos ies două porții de tăiței chinezești cu legume:

 

INGREDIENTE:

  • 200 g tăiței de orez
  • 250 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 100 g mazăre
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 cm rădăcină ghimbir
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • ceapă verde
  • semințe susan*
  • 1 linguriță fulgi de ceapă
  • 1 lingură oțet de orez
  • 1 lingură sirop de arțar
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1/4 linguriță pastă de ardei iute
  • sare, piper

* Cumpără semințe de susan la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm cățeii de usturoi, îi dăm prin presă și îi călim cu o linguriță de ulei ( preferabil de susan sau de cocos, dacă nu aveți puteți folosi alt tip de ulei) și cu ghimbirul curățat și dat prin răzătoarea mică. Adăugăm ciupercile curățate și feliate, după câteva minute punem și ardeii, morcovii tăiați fâșii și mazărea. Turnăm o ceașcă de apă, acoperim cu un capac și lăsăm legumele să fiarbă la foc mic.

3. Când sunt fierte legumele adăugăm și restul ingredientelor: sosul de soia, oțetul (preferabil de orez), siropul de arțar, amidonul de porumb, pasta de ardei iute, sare și piper duupă gust.

4. Separat punem o oală cu apă la fiert pentru tăiței. Aceștia nu trebuie să fiarbă mult pentru că se vor lipi și sfărâma. Când începe să fiarbă apa punem tăițeii și îi lăsăm 2, maxim 3 minute, după care îi strecurăm de apă, îi trecem printr-un jet de apă rece și îi amestecăm cu legumele. Mai lăsăm doar 1-2 minute pe foc, cât să se amestece aromele.

Am asezonat tăițeii chinezești cu ceapă verde și semințe de susan.

Poftă bună!

 

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Urechi de lemn cu tofu și legume

Orez cu năut și susan

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *