Ruladă aperitiv de spanac cu tofu

Mai întâi trebuie să vă spun că această ruladă de spanac cu tofu nu trebuie să fie neapărat din spanac, se poate face cu urzici, cu leurdă, sau orice plantă verde. Nouă ne place mai mult gustul de spanac în combinație cu crema de tofu.
Este un aperitiv minunat, foarte gustos și destul de ușor de preparat. Chiar dacă nu pare, rulada se prepară simplu și repede. Nu vă mai spun că este și nutritivă, spanacul este bogat în vitamine, minerale, fibre și proteine și nu conține uleiuri de nici un fel. O puteți umple și cu un sos de pesto, cu măsline presărate, sau orice combinație vă atrage. La orice masă veți alege să o serviți, va fi foarte apreciată!
INGREDIENTE:
- 700 g spanac proaspăt
- apa de la o cutie de năut (aquafaba)
- 100 g făină
- 10 g praf de copt
- 1-2 căței de usturoi
- 1/2 linguriță coriandru
- 360 g tofu natur
- 1-2 cepe verzi
- zeamă de lămâie
- mărar
- ardei roșu
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Punem la fiert o oală cu apă cu sare, când începe să fiarbă apa punem spanacul mărunțit și îl opărim 3 minute. După care îl scoatem într-o sită și îl lăsăm la strecurat și răcit. Dacă veți folosi spanac congelat nu mai trebuie să îl fierbeți, doar să îl dezghețați și să îl strecurați foarte bine de apă.
2. Amestecăm apa de la o cutie de năut cu mixerul, adăugăm o lingură de zeamă de lămâie și un pic de sare. Mixăm până obținem o spumă consistentă ca cea de bezele (ca în fotografie).
3. Transferăm spanacul în robotul de bucătărie, adăugăm 3/4 din spuma de aquafaba, praful de copt, făina, cățeii de usturoi, coriandru, sare și piper după gust și mixăm. Turnăm pasta de spanac într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, iar cu o spatulă o întindem uniform. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 180 de grade) pentru 10 minute.
4. Imediat ce scoatem tava din cuptor rulăm foaia pe lung sub formă de ruladă, fără să dezlipim hârtia de copt și o lăsăm să se răcească.
5. Între timp pregătim crema de tofu – amestecăm la robot 2 cuburi de tofu natur, restul de aquafaba, 1-2 linguri zeamă de lămâie, ceapa verde, mărar și sare după gust.
6. Desfacem cu grija hârtia de copt de pe foaia de spanac, întindem uniform crema de tofu pe toată suprafața foii, iar deasupra presărăm ardei roșu mărunțit. Înfășurăm cu grijă rulada și o dăm la frigider pentru minim 3 ore. Apoi o feliem și o servim ca aperitiv rece.
Poftă bună!
Recomandări de unde poți cumpăra Făină de năut la cele mai bune prețuri:
Rețete din aceeași categorie: