Spanac cu tofu și usturoi

Câte bunătăți ne oferă primăvara, tot felul de zarzavaturi aromate, legume și fructe gustoase. Cum să nu profităm de toate și să îi mulțumim pentru roadele ei savuroase, pline de nutrienți, înfructându-ne din cât mai multe.
Printre bunătățile acestui anotimp se regăsește și spanacul. Bogat în vitamine, minerale și fitonutrienți, slab în calorii, spanacul este renumit pentru dezvoltarea mușchilor, combaterea anemiei și îmbunățățitea calității sângelui. În plus, are multiple beneficii pentru întregul organismul. Știa Popeye ce știa, 100 g de spanac asigură 25% din necesarul zilnic de fier.
Desigur pentru a ne bucura din plin de nutrienții spanacului trebuie să îl consumăm crud, în salate sau smoothie-uri. Iar dacă alegem să îl gătim, este bine să fie pentru un timp cât mai redus, de preferință câteva minute, altfel riscăm să pierdem nutrienți importanți.
Spanacul cu tofu și usturoi este o rețetă ușor de preparat și incredibil de gustoasă. Sosul format din lapte vegetal și tofu este foarte cremos și se potrivește de minune cu gustul intens al spanacului. Nouă ne place să îl mâncăm cu mămăliguță caldă, asezonat cu pătrunjel verde.
Din ingredientele de mai jos ies două porții de mâncare de spanac. Iată cum îl preparăm:
INGREDIENTE:
- 500 g spanac
- 180 g tofu natur
- 500 ml lapte vegetal
- 15 g unt vegan/ sau ulei de măsline
- 4 linguri făină
- 4-5 căței de usturoi
- 1 lingură drojdie inactivă
- 1/2 linguriță sare neagră
- pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm frunzele de spanac și le mărunțim. Punem o oală cu apă la fiert cu un pic de sare. Când începe să fiarbă apa punem spanacul și îl lăsăm 2-3 minute, după care îl scoatem într-o sită. Îl trecem printr-un jet de apă rece și îl lăsăm să se răcească.
2. Curățăm cățeii de usturoi, îi tocăm mărunt sau îi dăm prin presă și îi călim 1 minut înt-o tigaie cu 1-2 linguri de ulei. Presărăm deasupra făina și amestecăm până se leagă cu uleiul. Turnăm laptele și amestecăm până se formează ca un sos.
3. Blenduim brânza tofu cu un mixer vertical, sau o sfărmăm foarte bine cu o furculiță și o adăugăm peste sos. Punem și drojdia inactivă și sarea neagră, amestecăm câteva minute, iar când s-a uniformizat putem pune spanacul. Verificăm dacă mai trebuie sare și mai lăsăm să fiarbă 2 minute la foc mic.
La final punem pătrunjel verde tocat mărunt și servim mâncarea de spanac cu mămăliguță caldă.
Poftă bună!
Alte rețete cu spanac:
Spanac scramble și orez cu nuci
Mâncare indiană de spanac cu năut și hrișcă
Pentru mai multe idei de mâncăruri cu spanac vă invităm să folosiți motorul de căutare din dreapta sus a paginii.