Salată de vinete cu năut

Salată de vinete cu năut

Rețetă simplă de Salată de vinete cu năut, incredibil de gustoasă.

Pentru iubitorii de salată de vinete, această pastă tartinabilă este o variantă nemaipomenită. Conține foarte puțin ulei, nu are nevoie de maioneză și este sățioasă. Și este minunată cu pâine proaspătă de casă, sau lipii.

Se prepară foarte ușor, secretul este să aveți tot timpul vinete și năut la congelator. De la noi nu lipsesc, cel puțin năutul este un ingredient de bază în rețete, atât pentru gust cât și pentru beneficii.

 

 

INGREDIENTE:

  • 350 g vinete coapte
  • 150 g năut fiert
  • 1-2 cepe verzi
  • 1 lingură  zeamă de lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță coriandru
  • semințe
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm vinetele, le uscăm, le înțepăm cu o furculiță și le punem la copt. Le curățăm de coajă. Cât sunt încă calde le tăiem cu un cuțit pe lung și cu o lingură scoatem pulpa și o punem într-o sită la scurs. Vom avea grijă să le curățăm de părțile arse. Le vom lăsă la scurs minim 2 ore, pentru că zeama va da un gust amar salatei și nu vrem acest lucru.

2. Năutul se spală în mai multe ape și se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața schimbăm apa și îl punem la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie să îndepărtăm spuma. Când e gata, scurgem apa și îl lăsăm să se răcească puțin. Puteți fierbe mai mult și să îl puneți în punguțe la congelator pentru viitoare mâncăruri.

3. Punem în robotul de bucătărie vinetele, năutul, ceapa verde, zeama de lămâie, uleiul de măsline, coriandru, sare după gust și mixăm. Putem la fel de bine să folosim un mixer vertical.

Asezonăm salata de vinete și năut cu semințe și ceapă verde tocată. Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Salată de vinete în stil grecesc

Salată de vinete cu conopidă

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *