Cremă simplă de cacao pentru clătite

Cremă simplă de cacao pentru clătite

De ceva timp am renunțat să mai cumpăr creme de ciocolată din comerț din cauza conținutului ridicat de grăsimi și a aromelor sintetice pe care le conțin. Marea majoritate a acestor creme au ca și ingrediente principale zahărul și uleiul în cantități foarte mari.

În plus este foarte simplu să prepari acasă o cremă simplă de cacao, din doar câteva ingrediente și să o savurezi pe clătite, brioșe sau prăjituri de tot felul.

Singurul dezavantaj este că fiind o cremă ce nu conține aditivi sau conservanți nu rezistă mai mult de 2-3 zile. Dar, pentru că se prepară ușor și repede, putem să o facem ori de câte ori avem nevoie. Iar dacă totuși se întâmplă să rămână, o putem adăuga în compoziția unui chec.

 

 

INGREDIENTE:

  • 200 ml lapte vegetal
  • 2 linguri cacao
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 30 g cocos răzuit
  • 2 linguri îndulcitorul preferat
  • 1 linguriță esență de vanilie

 

MOD DE PREPARARE:

1. Râșnim împreună fulgii de ovăz și cocosul folosind o râșniță, sau blenderul. Vrem să obținem o pudră cât mai fină, asemănătoare cu făina.

2. Amestecăm laptele vegetal (eu am folosit lapte de cocos) cu cele 2 linguri de cacao, adăugăm esența de vanilie și aproximativ 2 linguri de îndulcitorul pe care îl preferăm (eu am folosit sirop de agave) și amestecăm foarte bine. Cantitatea de îndulcitor poate să difere în funcție de cât de dulce vreți să iasă crema și de cat de dulce este îndulcitorul ales.

3. Turnăm și pudra obținută din ovăz și cocos și amestecăm folosind un mixer cu putere mai mare. Vom obține o pastă cremoasă, foarte asemănătoare cu crema de ciocolată.

Este ideală pentru clătite, vafe, brioșe sau prăjituri de orice fel. Se poate păstra pentru maxim trei zile la frigider.

Poftă bună!

 

 

 

 

 

Poți savura crema de cacao cu:

Clătite pufoase vegane/ de post

Clătite americane2 thoughts on “Cremă simplă de cacao pentru clătite”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *