Tartă cu mere

Rețetă simplă de tartă cu mere, dar incredibil de bună. O tartă care seamănă mai mult cu o prăjitură, iar dacă vreți să vă dați gata invitații, vă recomand să puneți pe fiecare felie de tartă câte o cupă de înghețată. Vă garantez că va fi cea mai bună tartă pe care ați mâncat-o vreodată. Combinația de rece cu cald, fresh cu dulce e nemaipomenită.
Ingredientele sunt simple și accesibile, poate agar agar-ul nu îl are toată lumea în casă, dar acesta este opțional. Tarta iese la fel de bună și fără amestecul de jeleu.
INGREDIENTE:
- 5- 6 mere cât mai coapte
- 3 linguri de zahăr brun
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură esență de vanilie
Pentru aluat:
- 180 g făină
- 30 g zahăr brun
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 70 ml ulei de cocos*
- un praf de sare
Pentru topping:
- 70 ml apă
- 1 linguriță agar agar**
* Cumpără Ulei de cocos la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
** Cumperă agar agar de pe Verlin.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm merele și le ștergem cu un prosop de hârtie. Le tăiem în sferturi, le curățăm de semințe și le tăiem felii cât mai subțiri. După ce feliem merele le stropim cu zeamă de lămâie, adăugăm zahăr brun, scorțișoară și esență de vanilie și amestecăm cu o lingură. Lea acoperim și le dăm la frigider până pregătim aluatul pentru că altfel se vor oxida.
2. Adăugăm într-un castron toate ingredientele pentru aluat și le amestecăm cu o lingură până obținem un aluat sfărâmicios. Am folosit o tavă cu fundul detașabil de 28 cm pe care am pus o hârtie de copt. Transferăm aluatul în tavă și îl nivelăm până se întinde uniform pe toata suprafața tavei.
3. Deasupra aranjăm feliile de mere în calupuri ca în fotografiile de mai jos. Iar zeama care a rămas de la mere o turnăm peste tartă.
4. Pentru topping am amestecat o linguriță de agar agar cu apă la foc mic până s-a gelificat. Am turnat amestecul peste mere pentru a crea un aspect și textură de jeleu. Acest pas este opțional, tarta este foarte bună și fără amestecul de jeleu. Dăm tarta cu mere la cuptor (preîncălzit la 175 grade) pentru aproximativ 30 de minute.
Se poate servi ca atare, sau cu o cupă de înghețată deasupra. Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: