Biscuiți dietetice
Știați că zahărul se ascunde în aproape toate alimentele pe care le consumăm? În cantități mai mici, sau mai mari. Dacă vă veți uita pe câteva etichete la întâmplare veți observa că zahărul este al 2-lea sau cel mult al 3-lea ingredient în ordinea grămajului. Aceeași poveste este și la grăsimi, fie că vorbim de ulei sau pur și simplu alimente cu conținut mare de grăsimi.
De cele mai multe ori nu suntem foarte atenți la aceste ingrediente până nu suntem nevoiți să o facem.
Rețeta de biscuiți dietetici pe care o veți găsi mai jos nu conține zahăr și este săracă în grăsimi. Sunt foarte buni și crocanți și nu ne ia mai mult de 20 de minute să îi facem. Iar dacă doriți să eliminați glutenul este suficient să înlocuiți făina integrală cu una fără gluten, iar în rest respectați rețeta așa cum este ea.
Biscuiții dietetici sunt ideali pentru copii, persoane care țin diete de slăbire, care suferă de diabet sau de boli cardiovasculare. Pot fi consumați ca și desert, mic dejun, sau gustare între mese. Pot înlocui cu succes un baton proteic sau un măr.
Mai exact, biscuiții dietetici au următoarele valori nutriționale pe 100 g:
- 80 kcal
- 5 g proteine
- 10 g carbohidrați
- 2,5 g fibre
Iată cât de simplu îi preparăm:
INGREDIENTE:
- 150 g făină integrală
- 80 g fulgi ovăz
- 180 ml lapte arahide (Take It Veggie)
- 30 ml ulei de cocos*
- 50 g izolat proteic de soia (GymBeam)
- 10 g semințe in*
- 5 g praf de copt
- 30 g stafide
- 1 lingură esență de rom
- 1/2 linguriță turmeric
- un praf de sare
* Cumpără Ulei de cocos la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
** Cumpără semințe de in de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm într-un castron făina integrală (trecută prin sită – mi se pare că iese aluatul mai pufos daca cern făina) cu izolatul proteic. Fulgii de ovăz împreună cu semințele de in îi dăm prin râșniță până se face ca o pudră și o adăugăm peste făină. Punem și praful de copt, turmericul și un praf de sare și amestecăm.
2. Punem și stafidele în aceeași râșniță și le mărunțim cât se poate de bine. Adăugăm și stafidele în compoziția de biscuiți, apoi uleiul de cocos, esența de rom și laptele.
3. Amestecăm mai întâi cu o lingură, apoi cu mâna până obținem un aluat fărâmicios. Lăsăm aluatul să se odihnească 30 de minute la frigider, apoi formăm biluțe rotunde pe care le presăm cu presa cu care facem piure. De asemenea, le putem presa cu mâna și apoi să le facem un model cu o furculiță.
4. Dăm tava cu biscuiți dietetici la cuptor (preîncălzit la 175 de grade) pentru aproximativ 10 minute. Îi lăsăm să se răcească, iar apoi îi putem consuma. Rezistă câteva zile, dar vă recomand să îi păstrați într-un borcan închis, altfel se întăresc.
Rețete din aceeași categorie: