Negresă (brownie) cu fasole și ciocolată

Negresă (brownie) cu fasole și ciocolată

Oricât de ciudat ar suna, negresa cu fasole și ciocolată este un desert, nu o mâncare, la fel ca și Carrot cake (prăjitura cu morcov), sau Plăcinta cu dovleac.

Ba chiar aș spune că este foarte aromată, destul de dulce, pufoasă și se prepară ușor. Este un desert pe care îl putem mânca fără mustrări de conștiință atunci când ținem o dietă sau regim, sau îl putem da celor mici.

De altfel este un desert nutritiv fără zahăr adăugat, fără gluten, cu puține calorii. Mai exact, vom obține următoarele valori nutriționale per porție/ bucată (am împărțit negresa în 12 bucăți):

  • 113 kcal;
  • 3 g proteine;
  • 3 g fibre;
  • 5 g grăsimi;
  • 13 g carbohidrați.

 

INGREDIENTE:

  • 400 g fasole neagră fiartă
  • 2 banane cât mai coapte
  • 30 g stafide
  • 30 g ulei de cocos
  • 20 g praf de roșcove sau cacao
  • 20 g miez de nucă sau alune
  • 50 ciocolată menaj
  • 6 g praf de copt
  • 1 lingură esență rom

 

MOD DE PREPARARE:

1.Punem într-un robot de bucătărie fasolea fiartă și strecurată de apă. Adăugăm bananele, uleiul de cocos, praful de roșcove, praful de copt, esența de vanilie și un praf de sare și amestecăm până vom obține o pastă omogenă.

2. Folosim o râșniță pentru a mărunți stafidele cât se poate de bine și le adăugăm peste amestecul de negresă.

3. Punem și miezul de nucă și ciocolata mărunțite cu un cuțit și amestecăm cu o lingură.

4. Transferăm amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl întindem uniform (am folosit o tavă cu dimensiuni 20X33). Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 170 grade) pentru aproximativ 25 minute. Lăsăm negresa să se răcească iar apoi o tăiem și o servim.

Poftă bună!

 

 Negresa fara gluten, fara zahar

Negresa cu fasole

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Brioșe de banane

 

Biscuiți dietetici

Fursecuri fara zahar, lowcarb

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *