Brânză ricotta vegană

Ricotta vegană – o brânzică foarte fină și gustoasă, minunată de tartinat pe pâine, sau servită pur și simplu cuburi alături de alte aperitive și legume.
Se prepară ușor, fără ingrediente complexe și putem schimba ingredientele în funcție de aroma pe care vrem să o obținem putem pune ceapă verde tocată sau pătrunjel pentru un gust fresh, măsline, sau alune/ nuci mărunțite.
INGREDIENTE:
- 420 ml lapte vegetal
- 75 g caju*
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură oțet de mere
- 5 g agar agar**
- Opțional: ceapă verde, mărar.
* Cumpără caju la cele mai bune prețuri de pe Roadelenaturii.ro
** Cumperă agar agar de pe Verlin.ro
MOD DE PREPARARE:
1.Spălăm boabele de caju, le acoperim cu apă și le lăsăm peste noapte la hidratat. Dimineață strecurăm apa printr-o sită și le clătim în apă rece. Le punem în blender împreună cu 120 ml lapte vegetal și amestecăm până obținem o cremă foarte pufoasă.
2. Punem restul laptelui (300 ml) la fiert. Adăugăm crema din caju, sare și agar și amestecăm la foc mic până se îngroașă.
3. Stingem focul, punem zeama de lămâie și oțetul și în funcție de aroma pe care vrem să o obținem putem pune ceapă verde tocată, pătrunjel, măsline, sau alune/ nuci mărunțite.
4. Turnăm amestecul de ricotta într-o formă, o acoperim și o dăm la frigider pentru minim 2 ore, sau până când se întărește ca în imagine. Rezistă la frigider 3-4 zile.
Poftă bună!
Alte rețete de brânză vegană:
Cremă de tofu/ Almette de casă vegană