Batoane de ciocolată cu orez expandat
Cât de simplu preparăm acasă batoane din ciocolată cu orez expandat.
Sunt minunat de bune, ușor și rapid de preparat și putem schimba rețeta după cum dori. În loc de orez putem pune și quinoa, ovăzul îl putem înlocui cu nuci, iar mărul cu orice fruct dorim. Trebuie neapărat să le încercați, vă veți îndrăgosti pe loc de ele.
Din propria experiență am observat că batoanele proteice din comerț sunt fie necalitative, nesănatoase sau exagerat de scumpe. Batoane de ciocolată cu orez expandat sunt foarte gustoase, sunt hrănitoare, nu conțin zahăr adăugat, sunt bogate în proteine și fibre. Le putem servi oricând ca și gustare, sau le putem lua la pachet la școală sau la serviciu.
Iată cum le preparăm:
INGREDIENTE:
- 100 g orez
- 100 g ciocolată de menaj
- 50 g ovăz
- 1/2 măr
- 40 g unt de arahide
- 10 g semințe de in*
- un praf de sare
* Cumpără semințe de in la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm orezul și îl strecurăm de apă. Închingem bine o tigaie la foc mare și punem câte o mână de orez (cam 20-30 g). Amestecăm încontinuu până se expandează orezul, mai exact începe să pocnească ca grăunțele de popcorn. Nu le lăsăm mai mult de câteva secunde pentru că se vor arde. Când capătă o culoare crem și nu mai pocnesc le luam de pe foc și punem o mână nouă de orez. Nu punem nici apă, nici ulei, pur și simplu orezul spălat în tigaia foarte bine încinsă.
2. Tăiem mărul bucățele mici și îl turnăm peste orez. Adăugăm ovăzul, un praf de sare și semințele de in. La final punem ciocolata topită amestecată cu unt de arahide.
3. Amestecăm foarte bine toate ingredientele, transferăm amestecul într-o caserola și nivelăm cu o spatulă. Acoperim caserola și o dăm la frigider minim o oră. Apoi tăiem batoanele în ce dimensiuni dorim și le servim cu drag.
Vezi și alte rețete dietetice:
Negresă (brownie) cu fasole și ciocolată