Brânză de migdale cu oregano

Brânză de migdale cu oregano
Dacă vă plac brânzicile pufoase și aromate, atunci trebuie să încercați această rețetă. Este ușor de preparat, nu necesită multe ingrediente, dar este plină de nutrienți și nu mai spun cât e de bună.
Din ingredientele de mai jos am obținut 200 g de brânzică delicioasă, suficient pentru două porții.
INGREDIENTE:
- 100 g migdale*
- 10 g semințe de susan**
- 15 ml zeamă lămâie
- 1 linguriță oregano
- 1/2 linguriță praf de usturoi
- 1 lingură drojdie inactivă***
- 1-2 cepe verzi cu tot cu codițe
- sare
*Cumpără migdale la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
**Cumpără semințe de susan de pe Vegis.ro
***Cumpără drojdie inactivă de la: MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm migdalele, le acoperim cu apă călduță în care punem o linguriță rasă de sare și le lăsăm la hidratat 8 ore. Procesul de hidratare înmoaie migdalele pentru a le putea găti mai ușor, dar în același timp le crește potențialul nutritiv, le face mai ușor de digerat, iar nutrienții mai ușor de asimilat. Așa că nu trebuie să sărim peste acest pas foarte important!
2. După 8 ore strecurăm apa și spălăm din nou migdalele.
3. Folosim o râșniță sau un blender pentru a măcina semințele de susan. Adăugăm migdalele, zeama de lămâie și 100 ml de apă (dacă vreți să obțineți o brânzică mai tare puteți pune mai puțină apă). Blenduim ingredintele până obținem o cremă omogenă.
4. Adăugăm oregano, praf de usturoi, 1-2 cepe verzi cu tot cu codițe (în funcție de dimensiune) și sare după gust și amestecăm din nou.
Vă recomand să consumați brânză de migdale cu oregano în maxim 2 zile, timp în care să o depozitați într-o caserolă închisă, la frigider.
Poftă bună!
Încearcă și:
Brânză de tofu/ Almette de casă vegană