Tartă de tofu cu pesto, spanac și ciuperci

Tartă de tofu cu pesto, spanac și ciuperci

Tartă de tofu cu pesto, spanac și ciuperci – o tartă foarte gustoasă și aromată pe care o putem pregăti atât pentru o gustare sau cină în familie, cât și pentru o masă pentru musafiri. Este ușor de preparat, iar rețeta este destul de versatilă. Se pot adăuga sau înlocui legume după pofte și gusturi.

Opțional, putem adăuga un plus de aroma adăugând un pic de sos pesto. Sos pe care îl putem cumpăra gata făcut, sau îl putem prepara în casă. Iată câteva variante din care putem alege: Pesto de busuioc, Pesto de rucola sau Pesto de leurdă.

 

 

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 250 g făină
  • 130 ml apă rece
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1/2 linguriță curcumă
  • 1/2 linguriță oregano
  • 5 g praf de copt
  • sare

Pentru compoziție:

  • 360 g tofu natur
  • 150 g ciuperci proaspete
  • 150 g frunze spanac
  • 1 cățel de usturoi
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare, piper
  • pesto (opțional)

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm făina cu sare, oregano, curcumă și praful de copt. Adăugăm apa rece câte un pic și începem să frământăm. Apoi punem și uleiul. Frământăm cu mâna până se formează un aluat moale și pufos. Îl acoperim cu o folie alimentară și îl dăm la frigider 30 min.

2. După acest timp, scoatem aluatul și întindem o foaie rotundă pe blatul dat cu făină. O transferăm în forma tapetată cu hârtie de copt, tăiem cu un cuțit marginile și o înțepăm cu o furculiță. Am folosit o formă rotundă cu diametrul de 28 cm. Coacem blatul la cuptor (preîncălzit la 200 grade) aproximativ 5 minute, până începe să se rumenească.

Aluat simplu de tarta

3. Preparăm crema de tofu cu ajutorul unui mixer vertical sau a unui robot de bucătărie. Amestecăm tofu cu 2-3 linguri de zeamă de lămâie, sare și adăugăm câte un pic de apă până obținem o cremă de consistența brânzei tartinabile.

4. Curățăm cățelul de usturoi, îl dăm prin presă și îl călim 2 minute cu o lingură de ulei. Adăugăm ciupercile curățate și feliate și spanacul tocat. Acoperim cu un capac și amestecăm din când în când până se gătesc. Condimentăm cu sare și pătrunjel verde și adăugăm amestecul pesto crema de tofu.

5. Transferăm compoziția pe blat și o nivelăm cu o spatulă. Opțional, punem pune câte un pic de pesto și cu ajutorul unei lingurițe îi vom da ce model vrem. Dăm tarta la cuptor la 180 grade, pentru aproximativ 40 minute. Lăsăm tarta să se răcească înainte de a o tăia și o servim cu drag.

Tarta cu spanac, ciuperci si tofu

Poftă bună!

 

Quiche/ tarta vegana

Quiche/ Tarta de post

 

Încearcă și:

Tartă de conopidă

Tartă cu spanac

 

 

 

 

 



2 thoughts on “Tartă de tofu cu pesto, spanac și ciuperci”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *