Pate de migdale cu spanac raw

Pate de migdale cu spanac raw

Cele mai multe discuții despre rețetele raw sunt strâns legate de nutrienții pe care îi câștigăm consumând legumele crude. De toate vitaminele și mineralele pe care nu le pierdem prin gătire. Dar aceste lucruri le știm deja toți, astăzi vreau să vă povestesc despre intensitatea aromelor și culori.

Nu există mâncare mai aromată și viu colorată, decât cele pe care le obținem din legume crude. Parcă natura a adunat cele mai intense și apetisante savori în ele și le-a oferit culori atât de vii încât să ne trezescă toate simțurile. Exact așa este și în cazul acestui pate de migdale cu spanac, pe lângă faptul că este hrănitor, este foarte gustos și intens aromat. Se prepară ușor și este o varintă minunată pentru zile de post și nu numai.

 

INGREDIENTE:

  • 50 g migdale *
  • 60 g frunze de spanac (cam o legătură)
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • câteva fire de ceapă verde
  • 1 lingură drojdie inactivă **
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare

* Cumpără migdale la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro

** Cumpără drojdie inactivă de la: MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm migdalele, le acoperim cu apă călduță în care punem 1/2 linguriță rasă de sare și le lăsăm la hidratatminim 2-3 ore, preferabil până la 8 ore. Procesul de hidratare înmoaie migdalele pentru a le putea găti mai ușor, dar în același timp le crește potențialul nutritiv, le face mai ușor de digerat, iar nutrienții mai ușor de asimilat. Așa că nu trebuie să sărim peste acest pas foarte important!

2. După 8 ore strecurăm apa și spălăm din nou migdalele. Folosim o râșniță sau un blender pentru le măcina, adăugăm zeama de lămâie și 50 ml de apă . Blenduim ingredintele până obținem o cremă omogenă.

4. Adăugăm praful de usturoi, frunzele de spanac, 1-2 cepe verzi cu tot cu codițe (în funcție de dimensiune), drojdia inactivă, o mână de pătrunjel verde și sare după gust și amestecăm din nou.

Vă recomand să consumați aceste delicios pate de migdale cu spanac în maxim 2 zile, timp în care să îl depozitați într-o caserolă închisă, la frigider.

Poftă bună!

Pate raw de migdale cu spanac

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Roșii cu măsline și pesto

Rosii cu pesto

Zacuscă raw

Zacusca raw

 

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *