Burgeri din sfeclă roșie și năut cu chifle din orez

Burgeri din sfeclă roșie și năut cu chifle din orez

Burgeri din sfeclă roșie și năut cu chifle din orez – un răsfăț delicios și deosebit pentru familie sau invitați.

Se prepară ușor, sunt foarte gustoși și hrănitori. Puteți alege să îi preparați cu chifle din orez sau îi puteți servi pur și simplu cu chifle normale. În rest puneți ce vă cere inima… sos de Maioneză cu usturoi, sau Guacamole, legume după poftă (felii de roșii, castraveți, ceapă roșie, salată verde, sau murături).

Din ingredientele de mai jos vor ieși 4 burgeri și 4 chifle din orez. Iată cum le preparăm:

 

Ingrediente:

Burgeri:

  • 200 g năut fiert *;
  • 200 g sfeclă coaptă;
  • 30 g pesmet;
  • 30 g bulion;
  • 1 cățel de usturoi,
  • 1/2 ceapă roșie
  • 2 linguri sos soia;
  • 1 linguriță boia de ardei afumată;
  • 1/2 linguriță cimbru;
  • pătrunjel verde;
  • sare, piper.

Chifle de orez:

  • 200 g orez pentru sushi;
  • 20 ml oțet de orez;
  • sare.

* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe  MinuneaNaturii.ro

** Cumpără Sos de soia de pe MinuneaNaturii.ro

 

Mod de preparare:

1. Curățăm sfecla de coajă, o tăiem cuburi și o coacem la cuptor 180 g aproximativ 45 de  minute sau până începe să se rumenească. Când e gata o încercăm cu o furculiță, trebuie să intre furculița foarte ușor în ea.

2. Vom folosi ori un mixer vertical, ori un robot de bucătărie: amestecăm cuburile de sfeclă, năutul fiert, bulionul, cățelul de usturoi, ceapa și mixăm. Apoi adăugăm și restul ingredientelor: pesmetul, sosul de soia, boia afumată, cimbru, cam o legătură de pătrunjel, sare și piper după gust și amestecăm din nou.

3. Pentru a forma burgerii este ideal dacă aveți o formă rotundă, dacă nu le dăm forma doar din mână. Îi coacem la grătar pe ambele părți.

4. Spălăm orezul în 2-3 ape și îl fierbem respectând instrucțiunile de pe ambalaj. După ce a fiert îl lăsăm 10 – 15 minute să se răcească. Apoi adăugăm oțetul și sare după gust, amestecăm bine și formăm chiflele după aceeași metodă ca și la burgeri. Punem și chiflele pe grătar câteva minute pentru a forma o textură crocantă.

Vă recomand să puneți orezul la fiert când începeți să formați burgerii pentru că fierbe destul de repede și veți ajunge să formați chiflele chiar înainte de a fi gata burgerii.

Puteți adăuga ori un sos de Maioneză cu usturoi, sau Guacamole, legume după poftă (felii de roșii, castraveți, ceapă roșie, salată verde, sau murături).

Poftă bună!

Burgeri din sfecla rosie si naut

Chifle din orez chinezesc (de sushi)

 

 

Încearcă și:

Burgeri vegani



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *