Brioșe simple cu dovlecei
Brioșe simple cu dovlecei
Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustoase și fragede sunt brioșele.
Ideale să le includeți pe un platou de aperitive, cât și să le serviți pur și simplu la orice masă, gustare, sau pachet. Puteți adăuga în plus, în funcție de usturi și pofte, morcov ras, măsline, etc.
Din ingredientele de mai jos ies 12 brioșe. Iată cum le pregătim:
INGREDIENTE:
- 500 g dovlecei
- 150 g făină
- 100 ml lapte vegetal
- 7 linguri aquafaba
- 30 g ulei de cocos *
- 10 g praf de copt
- 3 linguri griș
- 1-2 căței usturoi/ sau ceapă verde
- 1 lingură drojdie inactivă **
- sare
* Cumpără Ulei de cocos la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
** Cumpără Drojdie Inactivă de pe Vegis.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm dovleceii de coajă și îi dăm prin răzătoarea mare. Îi punem într-o sită fină și îi lăsăm deoparte.
2. Separat amestecăm laptele vegetal cu aquafaba și uleiul de cocos. Adăugăm grișul, praful de copt, drojdia inactivă și sare după gust. Dacă doriți puteți pune sare neagră. Punem și 1-2 căței de usturoi dați prin presă, sau ceapă verde tocată mărunt.
3. Între timp dovleceii au eliminat excesul de apă, putem să îi mai presăm între mâini înainte să îi transferăm în amestecul de brioșe. Adăugăm și făina și amestecăm bine.
4. Împărțim compoziția în forme de brioșe și le dăm la cuptor (preîncălzit la 180 de grade) pentru aproximativ 20 de minute. Când încep brioșele să se rumenească facem testul cu scobitoarea, iar dacă scobitoarea iese curată brioșele noastre sunt gata. Le lăsăm să se răcească și le servim cu drag.
Poftă bună!
Încearcă și: