Cheesecake de căpșuni fără coacere

O rețetă de Cheesecake de căpșuni fără coacere sau tartă super simplă, dar absolut delicioasă.
Este raw vegană ceea ce înseamnă că gustul ingredientelor este cel nemodificat, sau alterat prin coacere. Nu conține gluten, zahăr sau lactoză.
Tarta este absolut minunată, dulce aromată, ușor acrișoară.
Rețeta este destul de versatilă, puteți folosi orice fructe doriți, în funcție de preferințe și de sezon. Sau puteți folosi un borcan de dulceață așa cum am făcut eu. Iar în loc de migdale puteți pune caju.
INGREDIENTE:
Blatul:
- 130 g fulgi de ovăz;
- 50 g cocos;
- 50 g miez de nucă;
- 50 stafide sau curmale;
- 30 g unt de arahide;
- 30 ml sirop de agave (sau ce îndulcitor preferați);
- 65 ml lapte vegetal.
Compoziția:
- 170 g migdale*;
- 10 ml zeamă de lămâie;
- esență de căpșuni sau de vanilie;
- 190 ml iaurt vegetal;
- 30 ml sirop de agave.
Topping-ul:
- 330 g dulceață de căpșuni;
- 5 g agar agar**.
* Cumpără migdale la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
** Cumperă agar agar de pe Verlin.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Punem toate ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie și mixăm.
2. Transferăm amestecul într-o tavă rotundă cu cercul detașabil, tapetată cu hârtie de copt. Am folosit o formă rotundă cu diametrul de 28 cm. Puteți folosi și modelul mai mic de 24 cm, astfel tarta va ieși mai înaltă.
3. Presăm cu o lingură până formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider pentru minim 30 min.
4. Între timp preparăm compoziția: migdalele le acoperim cu apă și le lăsăm peste noapte la înmuiat, sau le acoperim cu apă fierbinte și le lăsăm 2-3 ore. Le curățăm de coajă, le spălăm și le punem în blender. Adăugăm și restul ingredientelor și mixăm foarte bine până obținem o cremă fină. Vă recomand să puneți iaurtul în 2-3 etape, în funcție de densitatea lui, crema poate ieși mai subțire sau mai groasă.
5. Turnăm crema peste blat și o nivelăm cu o spatulă. Dăm tava din nou la frigider.
6. Pentru topping am folosit un borcan de dulceață de căpșuni, dacă doriți puteți folosi fructe crude pe care le tăiați mărunt sau le pasați cu o furculiță. Adăugăm agar agar peste dulceață și o fierbem 7-8 minute amestecând des. Dacă veți folosi fructe crude, e posibil să fie nevoie să mai adăugați îndulcitor.
7. Lăsăm topping-ul să se răcească câteva minute, dar nu foarte mult pentru că se va întări. Îl turnăm peste tartă și nivelăm cu o spatulă. Tăiem felii subțiri 2-3 căpșuni și ornăm tarta.
Lăsăm Cheesecake-ul de căpșuni la frigider pentru 2-3 ore înainte de a-l consuma.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: