Pate de fasole cu tofu afumat

Pate de fasole cu tofu afumat este absolut delicios, iar dacă ai fasolea gata fiartă se prepară foarte simplu și ușor.
Puteți folosi fasole la conservă, sau (cum procedez eu) fierbeți un kg de fasole și îl puneți în punguțe la congelator. Iar când aveți poftă, veți avea mereu la îndemână fasole fiartă. Iar pentru fiert vă recomand oalele sub presiune, cunoscute și ca „oale minune”. În funcție de tipul de fasole și de cantitate, le fierbem aproximativ 5-7 minute în trei serii și schimbăm apa de două ori. Adică în maxim 20 de minute fasolea e fiartă.
INGREDIENTE:
- 150 g fasole fiartă Mung sau Azuki (roșie sau maro);*
- 80 g tofu afumat;
- 1/2 ceapă roșie;
- 1 lingură ulei măsline;
- 50 ml apă;
- 1 linguriță muștar dulce;
- 1/2 linguriță sare neagră;**
- 1/2 linguriță cimbru uscat;
- piper.
*Cumpără fasole roșie la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
** Cumpără sare neagră de pe Vegis.ro
1. Adăugăm în robotul de bucătărie fasolea fiartă, tofu, ceapa și 50 ml de apă și amestecăm. La fel de bine se poate folosi și un mixer vertical. Dacă trebuie să fierbeți fasolea puteți vedea AICI cum trebuie procedat, eu de obicei o fierb în cantități mai mari, iar restul o congelez.
2. Punem și restul ingredientelor: uleiul de măsline, muștar, sare neagră, cimbru, piper și amestecăm din nou până obținem o pastă omogenă.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: