Supă cremă de dovlecei cu alune

Supa cremă de dovlecei cu alune am descoperit-o într-un restaurant indian din Cipru. Ne-a plăcut atât de mult încât am zis că trebuie neapărat să o facem și acasă. Iar după mai multe încercări am ajuns la această versiune. Nu știu dacă am ghicit exact ingredintele, dar simțul gustului m-a adus la această variantă, care este cu siguranță pe placul nostru.
Este o supă foarte gustoasă, cremoasă, cu arome intense de alune, ghimbir și chimion.
INGREDIENTE:
- 3 dovlecei mari;
- 1 ardei gras galben;
- 125 g alune crude;
- 2 căței usturoi;
- 1 cm rădăcină ghimbir;
- 1/2 linguriță chimion;
- sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm și tocăm cât mai mărunt cățeii de usturoi și rădăcina de ghimbir și le călim 2-3 minute cu o lingură de ulei de măsline.
2. Alunele le curățăm de coajă și le râșnim, iar pudra obținută o adăugăm peste usturoi. Punem și chimion și mai lăsăm câteva minute, la foc mic, având grijă să amestecăm des.
3. Curățăm dovleceii și ardeiul, îi tăiem cuburi și îi punem peste celelalte ingrediente împreună cu 400-500 de ml apă, sare și piper.
4. Când sunt fierte legumele le pasăm cu un blender vertical până obținem o pastă fină. Dacă este nevoie mai diluam supa cu apă fierbinte până obținem consistența supei-cremă. Gustăm și verificăm dacă mai trebuie sare și piper și asezonăm cu mărar verde tocat.
O puteți servi cu crutoane de casă sau boabe de năut copt.
Poftă bună!
Încearcă și: