Crackersi de ovăz cu spanac, sfeclă sau năut

Crackersi de ovăz cu spanac, sfeclă sau năut

Crackersi, rondele, crochete, biscuiți sau pâine crocantă. Îndiferent cum vreți să îi denumiți sunt extraordinari și trebuie să îi încercați.

Sunt crocanți, aromați, săraci în calorii, nu conțin gluten, în schimb conțin proteine, fibre, vitamine și minerale.

În funcție de preferințe, crakersii cu spanac au gust de verdeață cu usturoi, cei cu sfeclă sunt ușor dulci și duc puțin a afumat, iar cei cu năut au o aromă intensă de chimion. Sunt foarte simplu de preparat și rezistă câteva zile într-o caserolă, sau împachetați în folie alimentară.

 

INGREDIENTE generale:

  • 130 g ovăz;
  • 20 ml ulei de măsline;
  • semințe (eu am pus câte o linguriță de fiecare: in, susan, cânepă decorticată, drojdie inactivă);
  • 1 linguriță usturoi praf, sau un cățel mic dat prin presă;
  • sare, piper.

Pentru crackersi cu spanac:

  • 200 g spanac proaspăt;
  • 30 ml apă.

Crackersi/ biscuiti vegani

Paine crocanta cu spanac

 

Pentru crackersi cu sfeclă:

  • 1 sfeclă mică (cam de 100 g);
  • 50 ml apă.

Crochete/ rondele cu sfecla

 

Pentru crackersi cu năut:

  • 150 g năut;
  • 80 ml apă;
  • 1/2 linguriță turmeric;
  • 1/2 linguriță chimion.

* Cumpără semințe de in la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro

** Cumpără semințe de susan de pe Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Indiferent ce tip de crackersi doriți să preparați va trebui să începem cu ingredientele generale care sunt la fel la pentru toate cele trei. Vom amesteca într-o râșniță ovăzul cu semințele, cânepa decorticată și drojdia inactivă până obținem ca o făină fină. Adăugăm praful de usturoi, cam 1/2 linguriță sare, piper după gust și uleiul de măsline.

2. Apoi amestecăm ingredientele rămase ori la blender sau cu mixerul vertical. Turnăm amestecul peste cel de ovăz și amestecăm bine mai întâi cu o lingură, apoi cu mâna.

3. Formăm un aluat pe care îl așezăm pe o hârtie de copt, îl presăm mai întâi cu mâna, apoi punem peste el o altă hârtie de copt și îl întindem cu un sucitor. Vom forma o foaia subțire cam de 1/2 cm pe care o decupăm cu un cuțit în funcție de forma pe care vrem să o aibă crackersii.

4. Transferăm foaia de aluat cu tot cu hârtie într-o tavă și o dăm la cuptor (preîncălzit la 200 g) pentru 8-10 minute. Timpul variază în funcție de grosimea foii de aluat.

Lăsăm crackersii să se răcească și îi servim cu orice pastă sau cremă tartinabilă.

Poftă bună!

 

Rețete din aceeași categorie:

Turte cu măsline și zatar

Bruschete din făină de năut cu morcov

 

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *